Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

10 éves

#808416 rbbj11 Előzmény: #808415

én öszintén szolva nem látom, mitöl lenne infláció és normális kamatok, ha legnagyobb gazd-i boomban sincs infláció...emberek egy generációra megtanulták, hogy ne fogyasszanak túl, nekem úgy tünik. Azt hittem, 2008 hatása törlödik hamar a fejekböl, de egyáltalán nem, mai napig élénken él. Szerintem csak ezért nincs buborék és infla se ilyen pénzböségben

10 éves

#808415 banyaiz Előzmény: #808388

Ez az. :)

Mert azt nehéz lenne állítani, hogy megnyugtató helyzet ekkora élénkítés mellett, 10 év alatt nem kerül normál kamatszint, infláció közelébe a gazdaság. Sőt deflációs félelmek is voltak közben nem egyszer.

Japán -EU összehasonlításra nem vállalkoznék ahhoz nagyon kicsi a tudásom . Érdekes dolog lenne minden részletében összehasonlítani 90-es évek Japánját, és mondjuk ennek a válságnak a tüneteit EU-ban. Biztos vannak hasonlóságok , de a helyi jellegzetességekben nagy különbségek is.

Japán sok szempontból egy közgazdasági kuriózum. Nagyon érdekes hely, és nem csak közgáz szempontból kuriózum. :) pl az, hogy a 80-as években drágábbak voltak az ingatlanok összességében mint most. A tőzsde magasabban volt mint azóta bármikor. Miközben előtte a világ csodája volt a Japán gazdaság. Aztán egy nonstop deflációs és növekedési küzdelem .

10 éves

#808414 banyaiz Előzmény: #808381

Eszközkezelő vsz jó ötlet volt, és nagyon hasznos cucc. Elkerülhető a kilakoltatás, maradhat az ingatlanban, a bank pénzhez jut, az állam pedig nem hinném ezeken az ingatlanokon összességében veszít majd, a teljes portfólión . Eléggé nyomott árakon is vették meg a polgároktól. Később visszaveheti esetleg az államtól az ingatlanát a polgár ha kikeveredik a csődből. Jó ez csak több lóvé nem ártana bele. Mondjuk el tudnám képzelni a migránsbaromságokra költött pénzt erre a célra, építőbb jellegű lenne mint a népet hülyíteni, indulatokat pörgetni.

10 éves

#808372 banyaiz Előzmény: #808369

Egy BMÁK 3% kamatprémiumot ad rövid állampapír bázison 10 évre. Rövid állampapír hozamok 0 környékén jelenleg.

PMÁK pedig max 5 éves van inflációs bázison 2-3% közötti kamatprémiummal.

Az ideális helyzet az lenne infláció felett nagyobb kamatprémium , lényegesen nagyobb mint a hitel thm-je 6-7-8% 10 évre . Miközben a hitelek 10 évre fixálva 0 környékén. :) I. Orbános cuccoknál ilyesmi is volt , csak nincs mindig ingyenebéd .

Ínséges idők vannak, valaki hitelezni akar fizetnie kell elfogadják a pénzét. Mivé lesz a világ:)

Nem csoda annyira keresi a helyét a pénz, hogy meghallják Mészáros aztán 200 mrd-ot is adnának neki 20 mrd-os vagyonra hitelt levonva 10 mrd-os vagyonra és akkor felfelé kerekítettem.

Vagy Bp-en egy panelért kifizetnének annyit amiért egy passzív technológiás házat lehetne építeni ha telekárat nem számoljuk.

10 éves

#808371 banyaiz Előzmény: #808369

Kicsi kockázatú ügyfél , mellette jó pénzforgalom a számláján . Az ilyet szeretik a bankok.

Mondjuk Ausztriában 4% körüli thm-el már egy ideje lehet így fixálni 10 évre. Nézegettem azokat csak hát ott euribor a bázis ami ugye negatív egy ideje. :)

Elképesztő nekem egyébként a jegybankoknál elhelyezett betétre és banközi hitelezésre negatív kamatok, és tartósan nem néhány hetes vagy 1-2 hónapos időszakra.

Kerek szemmel nézegettem, hogy még így sem pörög fel az infláció és mi lesz ebből.

Annyi még régen mikor azok jó kamatkedvezményes hitelek voltak magas állampapír hozamok mellett lehetett kötni. Arbitrázs ügyletet lehetett csinálni ha nem is kellett a hitel de mégis valaki igénybe vette. Most ezt nem lehet hiába ilyen nyomottak a hitelkamatok. Más szitu azért. Mert egy 10 éves állampapírhozam lehet talán 2-3% között.

Ez egy más helyzet. De azért nehéz elképzelnem 10 éves időtávon ilyen nyomott jegybanki kamatok maradjanak. Bár már ezt az időtávot se gondoltam volna, messze nem. Szóval az egy dolog mit tudok elképzelni az ügyben.

10 éves

#808369 matgab Előzmény: #808368

ja magasabb jövedelmű ügyfelek sokat vásárolnak majd külföldi devizában, az Unicredit meg az egyik legrosszabb árfolyamon váltó bank, tehát gondolom úgy gondolják, hogy majd kitermeli...

10 éves

#808368 banyaiz Előzmény: #808328

Megnéztem ezt a hitelt, tényleg 4% alatt van a thm-je. Ez csak úgy lehetséges, hogy a banki marzsok terhére fixálták 10 évre mert annak is vannak költségei fedezze a bank a 10 éves kamatkockázatot.

Ez nekem új volt van ilyen 10 éves fixálással ennyire alacsony thm-el. 5-6% között tudtam a legjobbakat. Köszönöm , hogy mondtad.

Persze nem véletlenül kötötték ahhoz a feltételhez minimum 400 k havi , mert azért egy olyan ügyfélen akinek 400 k minimum érkezik havonta a számlájára kockázat kicsi + egyéb üzlet is akad azért vele 10 év alatt ami kompenzálja a kamatmarzs szerényebb. :)

Fogyasztóbarát Mnb-s cuccoknál egyik feltétel a kamatmarzs nem lehet több 3,5%-nál. Ugye bubor 0 környékén jelenleg tehát a bázis amire ráteszi bank a marzsot.

Azt nem tudom mennyiért tudja fedezni most 10 évre kamatkockázatot de ennek a thm-nek szerintem a fele környékét elviszi.

Nem kispályáznak az unicreditesek jó ügyfeleket akarnak úgy látszik becsábítani.

Meglátjuk mennyire nyomja le most ez az mnb-s jelzálogleveles buli a fedezeti költségeket. Ez kérdőjeles nekem de meglátjuk.

Ha viszont azt nézem chf libor , vagy euribor is negatív tartományban . A hitelező bank fizet a másik banknak hitelezhesse. :) Kemény pénzbőség. Ha ehhez képest nézem a bubor 0 környéki értékét abban lehet van még lefelé hely. :)

+ valamit még a 10-20 éves fedezeti költségeken ez az új mnb-s akció lenyom.

Talán még lesz lefelé hely a hitelkamatokban .

10 éves

#808356 rbbj11 Előzmény: #808349

azt a hülyeséget tapasztaltam, hogy közvetítők kedvezőbb feltételekkel tudnak kötni, mint ha én közvetlenül a banktól kérem, ami teljesen abszurd, de valoban igy van

10 éves

#808351 rbbj11 Előzmény: #808347

itt is azt írja, hogy "THM1: 3,74-6,85%", tehát minden kedvezménnyel is csak 3,74 érhető el!

De kösz szépen az infót.

10 éves

#808350 rbbj11 Előzmény: #808349

semmit nem ér ez a kalkulátor, a lényeges kérdésekre nem ad választ, thm egy dolog

Engem önrész érdekel adott településen a legjobban és még tucat más dolog

10 éves

#808349 matgab Előzmény: #808331

megtendereztetni 6 bankot? Hol élsz te a XX. században?


https://bankmonitor.hu/hitelek/lakashitel/?tab=MOR...

Kidobja egyből, csak ki kell tölteni a részletes paramétereket.

Amit pl. el lehet érni több banknál, az ingyenes előtörlesztés vagy résztörlesztés.

Ha közvetlenül a bankot keresed meg, akkor nem lehet csak 1%-os díj fejében. De ha egy brókeren keresztül veszed fel velük a kapcsolatot, akkor el lehet érni az ingyenes előtörlesztést. Hülyék ezek? Na mindegy.

Nekem a meglévő fix kamat periódusú hitelem az Unicreditnél kiváltottam egy kedvezőbb kamatozású fix kamat periódusú hitelre (az időszak ugyanannyi volt).

Sajnos hitelkiváltásra nem adják meg a fogyasztóbarát hitelt, csak ha ténylegesen vásárolsz. Ezt nem is értem, ha lesz időm lehet megkérdem az MNB-t, hogy miért nem lehet a hitelt fogyasztóbarát hitelre kiváltani.

10 éves

#808344 KawaBazsy Előzmény: #808336

Csak ezért biztos, h nem kell 3 gyereket vállalni.. de amúgy egyet akartatok, nem? Azzal mi a szitu? :-)