Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Hím

#805696 KawaBazsy Előzmény: #802677

Van változás közben fotógép fronton? :-)

Én rendeltem egy vakut a német amazonról, olcsóbb, mint itthon (30%), ingyen házhoz jött, s hamarabb.. Kva jó, nem gondoltam, h ennyit számít egy erős, külső villantó. Sosem szerettem, mert elhúzta a színeket, de ebben van beépített derítő lap, plafonra kell irányítani, s tökéletesen világos lesz minden, mert a lencsén keresztül méri a fényt. Úgyhogy mostantól beltéren is elégedett vagyok. :-) Ill Bényén (ha lesz) is hatékonyabb leszek.. :-P

Tud valaki egy megoldást?

#805594 Ibiza

van egy csomó ilyen adatom:kamu név de ilyen

"Barack, Zoltán" <barackz@rentralhaz.hu>;

ezeket szeretném excel táblázatba rendezni.

zsivány Gmail engedte beimporlálni cimlistámat... de vissza már csak saját rendszerébe engedné.. közben az adatbázisom megsebesült..

valami tipp?


Ez az allergia is egy ol…

#803007 banyaiz Előzmény: #802973

Ez az allergia is egy olyan terület ahol az orvostudomány nagy általánosságban valamit tud mondani, de adott személynél mi a konkrét kiváltó ok arról nem sok mindent. Legalábbis az én praxisomban így volt.

Millió oka lehet a stressztől a pollenekig, a táplálkozásig , általános egészségi állapotig, és a jó ég tudja miig.

Pl az én esetem úgy nézett ki gyerekkoromban nagyon sokat voltam falun , és ott is a szabadban , nem a 4 fal között. Soha semmiféle allergiának a nyoma nem volt. Olyan tinédzserkor vége felé kezdődött nálam.

Elmentem allergiavizsgálatra megállapították allergiás vagyok, kb ennyi volt a tudomány a konkrét okok kérdésében adott személynél , nagyjából. Azóta lehet, hogy fejlődött a részleteiben. :) Azt lenne jó tudni első körben pontosan mi okozza nálam és akkor arra a gyógymód célzottan.

Nyilván ez a dohányzás téma egy vicc rá mint gyógyszer, tüneti kezelésben viszont kétségtelen van hatása. Nyálkahártyának a vérbőségét csökkenti , idegrendszeri hatásai is vannak.

Az egy másik kérdés ha nagyon a mélyére tudna nézni az orvostudomány lehet kiderülne , hogy magához az allergiához is köze van, vagy az allergia kialakulásához a dohányzásnak. Szóval azért gyógyszerként nem hiszem , hogy valaha alkalmazzák rá. :)

A gyógyszerek amik vannak rá azok pedig azt célozzák ezt túlzott immunrendszer reakciót valahogy megakadályozza, ha jól tudom. Nem arra hat mi az oka ennek a reakciónak.

Lehet, hogy kipróbálom majd hol tart a tudomány ebben a kérdésben mit fejlődött . Mert mikor én gyógyszert szedtem rá ezer éve volt Zyrtec pár hétig talán, akkor nem voltam elájulva a hatásától.

Lézeres kezelés olyan volt utána mintha nem is lenne allergia , egy papírzsepit nem használtam el . Az szuper volt ilyen szempontból , csak rövid idegi tartott a hatása. Az is csak a tünetekre hatott.

Nekem azóta van az aller…

#802973 Tapasz Előzmény: #802966

Nekem azóta van az allergiám, amióta leszokta a cigiről (kb. 25 éve). De ez miatt nem fogok visszaszokni.

Amióta szedek gyógyszert, azóta nekem sincsenek asztmás köhögések és tüdősípolás. Az első 15-20 évben nem szedtem semmilyen gyógyszert, de a szezon végére már jött a tüdősípolás.

Érdekes, hogy 1999-ben még a horvát tengerparton is szarul voltam. Úgy látszik odáig elfújja a szél a polleneket.

Dohányzás a legjobb gyóg…

#802966 banyaiz Előzmény: #802930

Dohányzás a legjobb gyógyszer rá. Ez nem vicc. Tényleg jó tüneti kezelés. Sajnos a járulékos hatásai .

Vízpart is jó, még jobb vízen lenni, vagy magaslati levegőn, de nekem a víz jön be.

Illetve állítólag jó a metamfetamin is. :) Sajnos mellékhatásai súlyosabbak mint maga az allergia. :) Bár épp napokban olvastam, hogy poszttramumás stresszre gyógyszerként újra képbe kerül mint a régi szép időkben.

Amit én szoktam még használni sólámpa. Illetve egyszer voltam egy lézeres orrnyálkahártya kezelésen ami nagyon jó hatású volt de a hatása kb 1-2 hónapig tartott, és ahhoz képest elég macerás volt mert többször kellett menni 6-8 alkalommal, és elég drága is volt. Jó jó de átmeneti hatású, többet nem mentem ilyenre csak egyszer próbáltam.

Ja még nagyon jó a borsmentaolaj párologtatóba cseppenteni. De vigyázz nem kell sok csak pár csepp mert annyira erős . Nagyon ütős vsz, fürdővízbe és néha szoktam pár cseppet. Bemész a fürdőszobába olyan mentaillat van pár csepptől is. Ez lazító hatású , és az allergiára rágörcsöl a szervezet akkor jó ha kilazulsz. Használhat nem egy csodaszer. 10-15 perc egy forró fürdőben laza leszel teljesen. :)

Szoktam még használni teafaolajat de azt csak párologtatóban. Az inkább bacik ellen jó, annak is olyan kellemes illata van.

Érdekes egyébként engem 20 évvel ezelőtt sokkal jobban kínzott az allergia, akkor volt olyan nyáron egy csomag papírzsepit elhasználtam 1 óra alatt ha beslukkoltam valahol egy jó kis pollenfelhőt. Mostanában utóbbi 5 évben mondjuk nem nagyon emlékszem ilyen durván jelentkezett volna akár egyszer is. Amikor durvább is volt akkor sem volt ilyen fulladásszerű vagy hasonlók nálam az is igaz, hanem csak az orromat facsarta, és a szemem könnyezett. De kibírható volt. Viszont egy cigi azonnal tisztította. Gondolom az is valamiféle ilyen antihisztamin hatás , nyugtató lazító, plusz füst az orrban fertőtlenítette vagy valami. :) Nem tudom de én bogyókat nem szedek , nem is szedtem, és mintha kevésbé lenne hisztérikus a szervezetem erre. Aztán lehet holnap bemegyek egy pollenmezőbe és vissza minden. :)

Nekem is jobb idén, de t…

#802959 Tapasz Előzmény: #802947

Nekem is jobb idén, de tavaly is jobb volt, mint az azt megelőző évben.

Apósnak vannak hasonló t…

#802947 Koffein Előzmény: #802946

Apósnak vannak hasonló tünetei, a háziorvossal megbeszélte, hogy próbaként írja fel a Lordestint, az segített rajta is. Ha nagyon gáz, akkor felíratja, ha enyhe, akkor vénynélküli gyógyit szed.

A párás hely azért jó, mert ilyenkor tágul a tüdő, légutak, jobban kapsz levegőt, a tünetek csökkennek.

100%os megoldásról nem hallottam, rajtam a sport segített, meg a gyógyszeres megelőzés. Pár éve heti 2alkalommal elmegyek terembe, tavaly még ventolinoznom kellett, idén minimális tünet jött elő a pollen szezonba, nulla ventolin. A dokinak mondtam, azt mondja van ilyen, a szervezet hozzászokik, és nem pánikól be, amikor jön a szezon. Mert ez pánik reakció, megpróbál védekezni. Érdekes dolgok ezek, a legjobban én vagyok meglepve, hogy idén alig jelentkeztek a tünetek, amíg az elmúlt években gyógyszerrel is alig kaptam levegőt, sípolt a tüdőm, éjszaka nem tudtam aludni, mert bedugult az orrom is, napközben meg folyt az orrom. Ááááh rá gondolni is rossz.

A sópipán kívül mindent …

#802946 Tucsok Előzmény: #802944

A sópipán kívül mindent kipróbáltam,a legjobb amikor párás (teljesen zárt fürdőszoba ,forró víz) helyen vagyok.Ezért gondoltam a légtisztítóra. A gond a sokféleséggel van.(ionizátor plazma,légmosó,hepa szűrő...) Ár 10.000-300.000. Az azért beszédes hogy itt van egy pár allergiás de senki sem használ ilyet.Pedig jó ötletnek tűnt kizárni a pollent a hálószobából.

Mint parlagfű allergiás,…

#802944 Tapasz Előzmény: #802931

Mint parlagfű allergiás, azt tanácsolom, hogy próbálj ki többféle gyógyszert. Nekem az Allegra segített. A Claritin és a Zyrtec viszont nem. Reggel felkelés után beveszek egyet, de este, ha rosszabbul érzem magam, akkor beveszek még egyet. Amit még javasolhatok (ha nem hölgy vagy) a sűrűbb borotválkozást, és esetleg a hajmosást, mert a szőr és hajszálakon megtapadnak a pollenek.

Én este már ablakot sem nyitok, hogy ne legyen nagy légmozgás a szobában.

Pár évvel ezelőtt értem el az eddigi csúcspontot, amikor már éjjel sípolva vettem a levegőt, és asztmatikus köhögés rohamokat kaptam, amelyen a sópipa segített (elég hihetetlen, mert amikor használod a sópipát, semmit sem lehet érezni, de később sokkal jobban érzed magad)

Ja, és ha lehet, sűrűbben mosd ki az ágyneműdet.

Asztma jellegű tünetek? …

#802936 Koffein Előzmény: #802935

Asztma jellegű tünetek? Nem kapsz levegőt, vagy csak folyik az orrod, bedugul teljesen?

Az orvos írta fel a xyza…

#802935 Tucsok Előzmény: #802933

Az orvos írta fel a xyzalt idáig (4-5 év) használt is de most nagyon rossz. Most voltam a patikában kaptam egy másik hatóanyagút Cetirizin. Claritinnel kezdtem.

Dokinál voltál? Mit mond…

#802933 Koffein Előzmény: #802932

Dokinál voltál? Mit mond? Rajtam Seretide Diskus meg Lordestin kombó segített.

Én xyzal-t szedem szinté…

#802932 Tucsok Előzmény: #802931

Én xyzal-t szedem szintén napi egy de most katasztrófa van. Legalább éjszaka lenne jobb.

Légtisztítóval kapcsolat…

#802931 Csusza Előzmény: #802930

Légtisztítóval kapcsolatban nincs tapasztalatom, parlagfűvel viszont annál több.
Azt ajánlom, hogy ne kísérletezz mindenféle alternatív dologgal, reménytelen. Viszont a tüneteket kezelni kell! Ez nem kényelmi probléma, hanem a kezeletlen allergia sokkal súlyosabb következményekkel járhat, elsősorban asztma alakulhat ki belőle. Aki asztmás, annak nem kell ecsetelnem, ez milyen klassz betegség.

Levegőt tisztíthatsz otthon, de nem élhetsz két hónapig bezárva, ki kell menned az utcára. Bár éjszakára esetleg jó lehet.

Akik mindenfelé a "jobbnál jobb" tanácsokat adják, ők nem betegek, úgy könnyű okosnak lenni. Vagy esetleg hülyék, és nem kezelik magukat.


Én sem vagyok gyógyszerpárti, de nincs más megoldás. A hirdetett szarságokat, orrcseppeket, egyebeket hagyni kell a fenébe, és szedni a Loratadint. Ez szinte ugyanaz,mint a tv-ben hirdetett Claritin, csak a Loratadint felírhatja az orvos, és így nem vagyonokat kell elkölteni rá. Van egy újabb, sokkal kíméletesebb gyógyszer is -neve nem jut eszembe-, állítólag nagyon jó, de nekem az tavaly nem vált be, így maradtam a Loratadinnál, napi egy szem, és szinte teljesen tünetmentes vagyok, csúcsidőben napi 10-20 zsepivel és 5 tüsszentéssel megúszom.

Végleges megoldás esetleg a dezinficiálás lehet, ez egy közel egy éves kezelés, ami alatt apránként adagolva hozzászoktatnak az allergénhez. Van, akinek sikerül, van, akinek nem. Én nem próbáltam.

Van valakinek tapasztala…

#802930 Tucsok

Van valakinek tapasztalata légtisztítóval kapcsolatban ? Parlagfű allergia ellen kellene otthonra. Esetleg módszer amivel meglehet szabadúlni tőle ?