Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Herceg, elkezdett szétfo…

#814865 KawaBazsy

Herceg, elkezdett szétfoszlani a Camel kesztyű, amit 2011-ben vettem a polgári Outletben, amikor megálltunk Bényére menet. Úgyhogy lassan mehetünk megint, ezt a telet még kibírja.. :-)

Milyen szép napunk van, …

#814467 Koffein

Milyen szép napunk van, süt a nap, bluek pirosba, de legalább nem esik az eső :)

Kösz, nem tudtam, valami…

#814319 Csusza Előzmény: #814310

Kösz, nem tudtam, valami két gyűjtőév rémlett, de akkor hülye voltam.

Persze izgulok, csak már nem volt mit rágnom, ezért írogattam. :-)

Sztem arra már nem rakha…

#814310 Fornit Előzmény: #814308

Sztem arra már nem rakhatsz be, ha megvolt a gyűjtőév.

(Mellesleg hogyhogy ilyen tőzsdei izgalmak közepette nem a körmöd rágod, hanem ilyesmikkel foglalkozol?)

Sziasztok! Tavaly nyitot…

#814308 Csusza

Sziasztok! Tavaly nyitott TBSZ-re érdemes berakni zsét vagy érdemesebb új, ideit nyitni?

Igen, közben én is megné…

#809012 Csusza Előzmény: #809011

Igen, közben én is megnéztem, ez nem egy vagyon. Bár az a hét a tőzsdén... :-D
És kösz még egyszer!

Most nézem, 299 ft. Azer…

#809011 Tapasz Előzmény: #809000

Most nézem, 299 ft. Azert kar a hackelt verziót letölteni. Amúgy írd be a gugliba (a játek neve + hack mod apk)

Kitudod választani, hogy…

#808995 Koffein Előzmény: #808953

Kitudod választani, hogy bankkártya, vagy telefonszámlára terhelje.. amelyik neked szimpatikusabb :)


Szerintem a telefonszáml…

#808955 Tapasz Előzmény: #808953

Szerintem a telefonszámla. De mit akar venni? Szinte minden fizetős appot lelehet tölteni ingyé

Sziasztok! Google playrő…

#808953 Csusza

Sziasztok!
Google playről fizetős letöltést hogyan kell rendezni? Bankkártya vagy Paypal vagy telefonszámlára terhelés? Fiam akar valami játékot, de én még sose vettem semmit, és jó lenne tudni, hogy melyik a legjobb módja.
Kösz.

Hím

#805696 KawaBazsy Előzmény: #802677

Van változás közben fotógép fronton? :-)

Én rendeltem egy vakut a német amazonról, olcsóbb, mint itthon (30%), ingyen házhoz jött, s hamarabb.. Kva jó, nem gondoltam, h ennyit számít egy erős, külső villantó. Sosem szerettem, mert elhúzta a színeket, de ebben van beépített derítő lap, plafonra kell irányítani, s tökéletesen világos lesz minden, mert a lencsén keresztül méri a fényt. Úgyhogy mostantól beltéren is elégedett vagyok. :-) Ill Bényén (ha lesz) is hatékonyabb leszek.. :-P

Tud valaki egy megoldást?

#805594 Ibiza

van egy csomó ilyen adatom:kamu név de ilyen

"Barack, Zoltán" <barackz@rentralhaz.hu>;

ezeket szeretném excel táblázatba rendezni.

zsivány Gmail engedte beimporlálni cimlistámat... de vissza már csak saját rendszerébe engedné.. közben az adatbázisom megsebesült..

valami tipp?


Ez az allergia is egy ol…

#803007 banyaiz Előzmény: #802973

Ez az allergia is egy olyan terület ahol az orvostudomány nagy általánosságban valamit tud mondani, de adott személynél mi a konkrét kiváltó ok arról nem sok mindent. Legalábbis az én praxisomban így volt.

Millió oka lehet a stressztől a pollenekig, a táplálkozásig , általános egészségi állapotig, és a jó ég tudja miig.

Pl az én esetem úgy nézett ki gyerekkoromban nagyon sokat voltam falun , és ott is a szabadban , nem a 4 fal között. Soha semmiféle allergiának a nyoma nem volt. Olyan tinédzserkor vége felé kezdődött nálam.

Elmentem allergiavizsgálatra megállapították allergiás vagyok, kb ennyi volt a tudomány a konkrét okok kérdésében adott személynél , nagyjából. Azóta lehet, hogy fejlődött a részleteiben. :) Azt lenne jó tudni első körben pontosan mi okozza nálam és akkor arra a gyógymód célzottan.

Nyilván ez a dohányzás téma egy vicc rá mint gyógyszer, tüneti kezelésben viszont kétségtelen van hatása. Nyálkahártyának a vérbőségét csökkenti , idegrendszeri hatásai is vannak.

Az egy másik kérdés ha nagyon a mélyére tudna nézni az orvostudomány lehet kiderülne , hogy magához az allergiához is köze van, vagy az allergia kialakulásához a dohányzásnak. Szóval azért gyógyszerként nem hiszem , hogy valaha alkalmazzák rá. :)

A gyógyszerek amik vannak rá azok pedig azt célozzák ezt túlzott immunrendszer reakciót valahogy megakadályozza, ha jól tudom. Nem arra hat mi az oka ennek a reakciónak.

Lehet, hogy kipróbálom majd hol tart a tudomány ebben a kérdésben mit fejlődött . Mert mikor én gyógyszert szedtem rá ezer éve volt Zyrtec pár hétig talán, akkor nem voltam elájulva a hatásától.

Lézeres kezelés olyan volt utána mintha nem is lenne allergia , egy papírzsepit nem használtam el . Az szuper volt ilyen szempontból , csak rövid idegi tartott a hatása. Az is csak a tünetekre hatott.

Nekem azóta van az aller…

#802973 Tapasz Előzmény: #802966

Nekem azóta van az allergiám, amióta leszokta a cigiről (kb. 25 éve). De ez miatt nem fogok visszaszokni.

Amióta szedek gyógyszert, azóta nekem sincsenek asztmás köhögések és tüdősípolás. Az első 15-20 évben nem szedtem semmilyen gyógyszert, de a szezon végére már jött a tüdősípolás.

Érdekes, hogy 1999-ben még a horvát tengerparton is szarul voltam. Úgy látszik odáig elfújja a szél a polleneket.

Dohányzás a legjobb gyóg…

#802966 banyaiz Előzmény: #802930

Dohányzás a legjobb gyógyszer rá. Ez nem vicc. Tényleg jó tüneti kezelés. Sajnos a járulékos hatásai .

Vízpart is jó, még jobb vízen lenni, vagy magaslati levegőn, de nekem a víz jön be.

Illetve állítólag jó a metamfetamin is. :) Sajnos mellékhatásai súlyosabbak mint maga az allergia. :) Bár épp napokban olvastam, hogy poszttramumás stresszre gyógyszerként újra képbe kerül mint a régi szép időkben.

Amit én szoktam még használni sólámpa. Illetve egyszer voltam egy lézeres orrnyálkahártya kezelésen ami nagyon jó hatású volt de a hatása kb 1-2 hónapig tartott, és ahhoz képest elég macerás volt mert többször kellett menni 6-8 alkalommal, és elég drága is volt. Jó jó de átmeneti hatású, többet nem mentem ilyenre csak egyszer próbáltam.

Ja még nagyon jó a borsmentaolaj párologtatóba cseppenteni. De vigyázz nem kell sok csak pár csepp mert annyira erős . Nagyon ütős vsz, fürdővízbe és néha szoktam pár cseppet. Bemész a fürdőszobába olyan mentaillat van pár csepptől is. Ez lazító hatású , és az allergiára rágörcsöl a szervezet akkor jó ha kilazulsz. Használhat nem egy csodaszer. 10-15 perc egy forró fürdőben laza leszel teljesen. :)

Szoktam még használni teafaolajat de azt csak párologtatóban. Az inkább bacik ellen jó, annak is olyan kellemes illata van.

Érdekes egyébként engem 20 évvel ezelőtt sokkal jobban kínzott az allergia, akkor volt olyan nyáron egy csomag papírzsepit elhasználtam 1 óra alatt ha beslukkoltam valahol egy jó kis pollenfelhőt. Mostanában utóbbi 5 évben mondjuk nem nagyon emlékszem ilyen durván jelentkezett volna akár egyszer is. Amikor durvább is volt akkor sem volt ilyen fulladásszerű vagy hasonlók nálam az is igaz, hanem csak az orromat facsarta, és a szemem könnyezett. De kibírható volt. Viszont egy cigi azonnal tisztította. Gondolom az is valamiféle ilyen antihisztamin hatás , nyugtató lazító, plusz füst az orrban fertőtlenítette vagy valami. :) Nem tudom de én bogyókat nem szedek , nem is szedtem, és mintha kevésbé lenne hisztérikus a szervezetem erre. Aztán lehet holnap bemegyek egy pollenmezőbe és vissza minden. :)