Regisztráció Elfelejtett jelszó

Warren Buffet

Buffett nyert

#794573 Koffein

Ted Seides, a hedge fund menedzser, aki fogadott Warren Buffettel arról, hogy az öt hedge fund, amit kiválasztott le tudja nyomni tíz év alatt az S&P 500 hozamát, elismerte, hogy vesztett, nyolc hónappal azelőtt, hogy a fogadás lejárt volna.

Most a Bloomberg hasábjain próbálja megmagyarázni, hogy miért kapott ki és védeni próbálja a hedge fundokat és az aktív vagyonkezelést, ami Buffett szerint drága. Vereségét a következőkkel magyarázza:

  • Amikor a fogadást megkötötték, az S&P 500 történelmi csúcson volt, minden jel arra mutatott, hogy lassulni fog az index dinamikája és a hedge fundok teljesítenek majd jobban. A benchmark viszont felülmúlta a várakozásokat és kilenc év alatt éves átlagos 7,1%-os hozamot teljesített. Az portfóliómenedzser szerint ez nem biztos, hogy mindig így lesz a jövőben is és a befektetőknek óvatosnak kell lenniük, ha túlárazott egy index.
  • Buffettel a fogadásuk csak a hozamról szólt, de befektetéskor a hozam / kockázat mutatókat kell figyelembe venni elsősorban. Már két éve megállapították, hogy Buffett fog nyerni, ha csak nem omlik össze a piac, mivel a hedge fundok a medvepiacon teljesítenek jobban. Számít a költség is, de a kockázat szerinte jobban számít.
  • A passzív befektetés is egy aktív döntés a portfóliómenedzser szerint. Az S&P 500-zal a befektető az amerikai nagyvállalatokra fogad, könnyen lehet, hogy lesznek olyan piacok, amelyek jobban teljesítenek ennél.
  • A hedge fundok és az S&P 500 szerinte alma és körte. A hedge fundok nemcsak amerikai részvényekbe, hanem bármilyen eszközosztályba, a világ bármelyik részén befektethetnek. Szerinte a túldiverzifikáció okozta a fogadás elvesztését, Buffett pedig pont jó eszközosztályra fogadott.
  • Egy átlagos befektető nem olyan bátor, mint Buffett, aki pont akkor szállt be a fogadásba, amikor az S&P 500 50 százalékot zuhant.
  • Végül hozzáteszi, hogy bár Buffettnek jó évei voltak, a következő tíz évben már egyenlő esélyeik lennének egy újabb fogadáson. Szerinte most az S&P 500 túlárazott és jó eséllyel ki fogja ábrándítani a passzív befektetőket.


A fogadás tárgya egymillió dollár volt, amit egy alapítványnak adományoz a vesztes.

http://www.portfolio.hu/befektetes/megnyerte_warre...

HBO dokufilm

#790233 banyaiz Előzmény: #790227

De jó film. Bírom nagyon , hogy ilyen "hétköznapi" tudott maradni életstílusban .

Coca Cola legnagyobb reklámarca mindörökké kb. Előadást tart ott figyel előtte a dobozos kóla. :) Mekkora arc az öreg harcos. Nem ám valami luxus ásványvíz vagy mit tudom én milyen divatos dolog, Coca Cola. Az összes reklámja a cégnek nem hoz annyit vsz amcsiban mint ez. :)

vásárolt / eladott

#789279 Koffein

kíváncsiságból megnéztem, hogy buffett papa miket vásárolt és adott el. az összes közül számomra a siri vétel + a vz eladás a legmeglepőbb

vásárolt
SIRI
P/E: 32,87
Osztalék: 0,82%

MON
P/E: 36,48
Osztalék: 1,99%

BK
P/E: 15,92
Osztalék: 1,6%

UAL
P/E: 11,02
Osztalék: 0


AAL
P/E: 9,66
Osztalék: 0,84


LUV
P/E: 16,14
Osztalék: 0,70%


DAL
P/E: 8,27
Osztalék: 1,58


AAPL
P/E: 16,30
Osztalék: 1,68


eladott
WMT
P/E: 14,97
Osztalék: 2,91%

VZ
P/E: 14,06
Osztalék: 4,80%

Légitársaságokat zsákol

#784185 Koffein

"Mind a négy nagy amerikai légitársaság részvényeiből vásárolt Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway, a cég közleménye szerint vett American Airlines, United Continental Holdings és Delta Air Lines részvényeiből, még szeptember 30-a előtt és a CNBC úgy tudja, hogy részesedést vásárolt a Southwest Airlines-ban is."

http://www.portfolio.hu/vallalatok/legitarsasagoka...

Már rajzfilm is készült …

#737571 Koffein

Már rajzfilm is készült az öregfiúról...

Jut eszembe, anno nyitot…

#692645 Koffein

Jut eszembe, anno nyitottam egy ilyen topikot :))

Ez a meggazdagodás titka - kitálalt a guru

Warren Buffett éves, befektetőknek írt levelében óva intette az embereket a túl gyakori részvény adásvételtől a meggazdagodáshoz vezető úton, s ingatlanbefektetéseivel példálózott.

A befektetőknek úgy kell kezelniük részvénybefektetéseiket, mintha azok ingatlanok lennének - írja a Berkshire Hathaway első embere idei, befektetőinek szóló levelének részletében, melyet a Fortune magazin hozott nyilvánosságra. A részvénybefektetőnek a megvett értékpapír és cég várható nyereségtermelő képességére kell koncentrálnia, ahelyett, hogy annak árfolyam alakulásával lenne elfoglalva.

Azok az emberek, akik nyugodtan ülnek akár évtizedekig is befektetésükön, ha vásárolnak egy lakást vagy egy farmot, idegessé válnak, ha túl sok információt jut el hozzájuk befektetéseik árfolyam alakulásáról - szerepel a levélrészletben a Bloomberg tudósítása szerint. Az ő számukra a a likviditás, amely egyébként felbecsülhetetlen érték, átokká válhat.

Kevés költség és diverzifikáció

Warren Buffet a vedd meg és tartsd befektetési stratégiát követte folyamatosan, miközben évek hosszú folyamán a Berkshire-t egy 280 milliárd dolláros befektetési céggé építette, amely legnagyobb értékű befektetései között a Coca Cola, az American Express és a Wells Fargoban meglévő részesdések jelentik. Elmondása szerint az egyszerű magánbefektető jobban teszi, ha nem követi egyedi részvényeket vásárló befektetési stratégiáját, helyette olyan befektetési alapot vásárol, amely tartalmazza az S&P 500-as index részvényeit.

Egy nem professzionális befektetőnek nem kell célul maga elé kitűznie, hogy a legnagyobbat emelkedő részvényeket megtalálja. A semmiről sem tudó átlagos befektető már akkor is jelentős sikereket érhet el, ha költségeit a minimumon tartja és diverzifikál - tanácsolta.

Az S&P 500-as index az elmúlt 10 évben átlagosan évi 7 százalékos hozamot termelt, ezzel most éves szinten egy százalékponttal teljesítette felül Buffett cégét. Az omahai bölcsnek is nevezett szakember így most nem lehet teljesen elégedett saját teljesítményével, hiszen a Berkshire céljai között az szerepel, hogy eszközeinek értéke gyorsabban nőjön az S&P 500-as index értékénél.

Buffett befektetőknek írt levelei rendkívül népszerű olvasmányok a befektetők között, többek között a guru rendkívül sikeres részvényválasztásai és az általa lebonyolított kivásárlásoknak köszönhetően. Mint korábban elmondta, a leveleket igyekszik úgy megfogalmazni, hogy akár a befektetésekhez egyáltalán nem értő nővérei is megértsék az abban leírtakat. Az idei levelét teljes egészében március elsején publikálja, egy időben a Berkshire éves eredményeivel.

Az ideges szomszéd olyan mint a tőzsde

A most nyilvánosságra került levélrészben mezőgazdasági befektetését és egy 1993-ban eszközölt ingatlanbefektetését hozta fel példaként. Ez utóbbi elmondása szerint mára az eredeti befektetés 35 százalékát termeli ki évente. Előbbit, egy 1,6 négyzetkilométeres farmot 1986-ban vásárolta 280 ezer dollárért, s amikor megvette azzal számolt, éves szinten a befektetett összeg 10 százalékát fogja hozni a rajta termelt szójának és kukoricának köszönhetően. Mára a farm értéke az ötszörösére emelkedett, s a kitermelt nyeresége éves szinten a háromszorosára nőtt - írja.

Ha egy fickó a szomszédos farmról minden nap átkiabálta volna, hogy megvenné a farmot, vagy eladná az övét valamilyen árfolyamon, hogyan tudtam volna ebből profitálni? Mindezt úgy, hogy változó hangulataitól függően folyamatosan más árat mond - teszi fel a kérdés Buffett. Ha túl magas árat mond az enyémre, eladtam volna neki, ha meg túl alacsonyat a sajátjára, megvettem volna. Ez ésszerű viselkedés, a részvénybefektetők azonban nem így cselekszenek. A részvénytulajdonosok gyakran egészen máshogy cselekszenek, hagyják, hogy részvényestársaik irracionális cselekedetei irracionális viselkedésre sarkallják őket. Mivel a szakértők folyamatosan túl sokat mesélnek a piacokról, a kamatokról, a gazdaság helyzetéről, a részvények árváltozásairól, sokan azt hiszik, ezekre az információkra fontos odafigyelni, s ami még rosszabb ez alapján cselekszenek is - tette hozzá.

Buffett is hibázik

Buffett elismeri, hogy követ el hibákat, például sokszor nem adott el olyan befektetéseket, amelyek értéke időközben már irracionálisan magasra emelkedett. A 90-es években például a legjobb befektetése a Coca Colában megvásárolt részesdés volt, a részvények árfolyama elérte 98-ban az egy részvényre jutó nyereség 45-szeresét. Bár a papír ledolgozta az utána bekövetkezett esés nagy részét, P/E hányadosa még mindig a 98-as csúcs felén áll csak.

Be kell vallanom, néha, amikor egy-egy részvény árazása nagyon előreszalad ahhoz képest, amennyit ér, sokszor alábecsülöm, mennyire komoly is tud lenni ez a túlértékeltség - írta még a 2005-ös levelében. Sokszor én is beszéltem, ahelyett, hogy eladtam volna - ismerte el Buffett.

Ennek ellenére Buffett megerősítette nézetét, hogy a túl gyakori adásvétellel jelentősen romlanak a befektetések hozamai. Szerinte azok a tanácsadók és brókercégek, akik a részvénykereskedésből profitálnak túl gyakran próbálják meggyőzni az ügyfeleket, hogy adjanak-vegyenek, s az ezzel járó költségek jelentősen rombolják a hozamot.

A Berkshire múlt héten döntött úgy, hogy az általuk birtokolt Business Wires által kezelt sajtóközleményekhez való hozzáférést megtagadják a nagy gyakoriságú kereskedést folytató cégektől. Ezek, a high-speed trading-gel foglalkozó kereskedők sokszor kevesebb, mint egy másodpercig tartanak csak meg egy pozíciót- Buffet szerint az ilyen tevékenység nem járul hozzá semmivel sem a kapitalizmushoz.

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/ez_a_meggazdakodas_titka_kitalalt_a_guru.577259.html

Obama "Buffett"-adót javasol

#423658 Koffein

Barack Obama amerikai elnök javasolni fogja, hogy az évi egymillió dollárnál többet kereső amerikaiak fizessenek több adót, jövedelmüket legalább akkora adókulccsal terheljék, mint a középosztálybeliekét - jelentette a The New York Times című napilap a hét végén nevük elhallgatását kérő kormányzati forrásokra hivatkozva.

Obama hétfőn hozza nyilvánosságra javaslatát, amikor ismerteti az államháztartási deficit csökkentésével kapcsolatos elképzeléseit a kongresszusi "szuperbizottsággal".

A lap szerint az elnök "Buffett-szabálynak" fogja nevezni az új adót. Az elnevezés Warren Buffett amerikai befektetőre, a Berkshire Hathaway holding alapítójára és elnökére utal. Buffett többször kifogásolta, hogy a milliárdosok - szerinte - nem fizetnek elég adót. A befektető a The New York Times-ban augusztusban közölt cikkében ezt azzal magyarázta, hogy a nagyon gazdagok, akik nem bérből, hanem befektetésből szerzik jövedelmük nagy részét, ez utóbbi után alacsonyabb kulccsal adóznak, mint a középosztálybeliek a bérjövedelmük után.

A 12 fős, fele-fele arányban demokrata és republikánus párti kongresszusi szuperbizottságnak a kiadások csökkentésével és a társadalmi juttatások reformjával kell foglalkoznia: az év végig meg kell találnia a módját annak, hogy 10 év alatt 1200 milliárd dollárral csökkentsék a deficitet. A testületnek november 23-ig kell kidolgoznia javaslatait, amelyeket a törvényhozásnak december 23-ig kell elfogadnia. John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke csütörtökön mindazonáltal figyelmeztetett, hogy a szuperbizottság nem emelhet adót.

http://www.mfor.hu/cikkek/Obama__Buffett__adot_javasol.html

Úgy gondoltam, ha már Va…

#357639 Koffein

Úgy gondoltam, ha már Vakmajomnak és Zsidaynak is van egy topikja, akkor miért ne lenne egy vérbeli befektetőnek? :)

Aszondja a Concorde Csoport, hogy

Warren Buffet továbbra is egy irányba fogad. 120 privát jet megrendelés, mivel a luxus utazásokra nőni fog az igény. Márpedig az nem gazdasági pangásban szokott. Ráadásul ezek a repcsik csak 2012-től és 2017 utánig(!) lesznek leszállítva. Mi meg hülekedünk a 2 éve tartó fellendülés és részvényár emelkedés miatt...

http://www.bloomberg.com/news/2011-03-02/netjets-reports-pact-to-buy-up-to-120-new-bombardier-aircraft.html

Na igen, a luxuspiacon mozgolódnak a vásárlók. Habár ha e szempontból nézzük a fellendülést, akkor igaza is lehet...