Regisztráció Elfelejtett jelszó

online tolmács (deus ex machina?)

rbbj11 Előzmény: #816647

Sokkal jobb most az emberiségnek, mint 100 éve, leszámítva a környezeti károkat, de az nem is kapcsolódik szorosan ehhez a témához.

És igen, sokkal jobb lesz, ha napi 8 óra helyett hobbiszerüen csak napi 4 órát kell dolgozzanak az emberek, és mellette egy alapjövedelemre valót megtermelnek a gépek és a robotok.

Szerinted afrikai bányászoknak olyan jó, hogy nem váltották ki öket? Pedig szívesebben dolgoznának bánya helyett klimatizált irodában...

Ma már másfajta tudäs kell, ezerszer ide térünk vissza, a lexikális nyelvtudás egy sokadrangú, majdnem haszontalan tudássá válik, de ebböl a 40-es és idösebb generáció képtelen kinöni, az egyetemi oktatók is csak arról beszélnek, a diákok mennyivel rosszabb képességüek, és mennyire zsugorodik a lexikai tudásuk és arra a memóriájuk....zsugorodjon csak! A nyelv is ilyen fajta tudás, gép idövel meg tudja csinálni, nem kell. Ahogy irodalom, matek és ezer dolog nem kell, csak feleannyi, mint 50 éve. A mérnök munkájának nagy részét is kiválthatja gép, ahogy mondod, tehát az sem kell. Kreativitás, innováció, gépek tervezése és programozása kell. És sok szabadidö élvezni a gépek által kényelmessé tett világot ;)