Regisztráció Elfelejtett jelszó

hírke

Kissherceg Előzmény: #812185

A Pannónia Nyugdíjpénztár 2017. december 28., illetve 2017 december 29. napján az MKB Bank Zrt.-ben lévő 10 százalékos részesedését átruházta a Blue Robin Investments S.C.A., valamint a Pantherinae Pénzügyi Zrt. részére, ezáltal a Pannónia Nyugdíjpénztár MKB Bank Zrt-ben lévő részesedése megszűnt.

A Blue Robin Investments S.C.A. adásvétel útján a Pannónia Nyugdíjpénztár tulajdonában álló részvénycsomag mintegy 69 százalékát vásárolta meg, amely az MKB alaptőkéjének 6,9 százalékát testesíti meg. A tranzakció során a Pannónia Nyugdíjpénztár tulajdonában lévő, külső igazgatósági és felügyelő bizottsági tag jelölését biztosító 1-1 darab elsőbbségi részvény is átruházásra került. A részvények átruházására tekintettel a Blue Robin összesen 32,9 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az MKB Bank Zrt.-ben.

A Pantherinae Pénzügyi Zrt., a realizálható hozam maximalizálásának szándékával, adásvétel útján a Pannónia Nyugdíjpénztár tulajdonában álló részvénycsomag 31 százalékát vásárolta meg, amely az MKB alaptőkéjének 3,1 százalékát testesíti meg. A részvények átruházására tekintettel a Pantherinae Pénzügyi Zrt. összesen 3,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az MKB Bank Zrt.-ben. A tranzakció során a Pantherinae Pénzügyi Zrt. külső igazgatósági és külső felügyelő bizottsági tag visszahívására és kijelölésére jogot biztosító elsőbbségi részvényt nem szerzett, az MKB Bankban irányítói szereppel rendelkezni nem fog, vezetői tisztséget nem tölt be.