Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #809338

Nyilván nem az történt, hogy minden piaci folyamatot megerőszakolva mesterségesen gyengítettük a forintunkat. Mert egyébként erősödött volna egy válság kitörése utáni felfokozott helyzetben és megerőszakoltuk . :)

Csak abban van egy mozgástere a jegybanknak . Pl euróhoz kötve bizonyos sávban sokáig . Ahol sáv gyenge szélén és erős szélén is a jegybank beavatkozott.

El lett ez a sáv törölve és modern felfogás szerint egyébként is a jegybankok már leginkább az inflációs célra fókuszálnak.

Csak van egy olyan kis bibi, hogy miután kitört ez a 2008-9-es buli a kilábalás során egy devizaháború is felütötte a fejét. EUR-USD-JPY. Svájci jegybank chf-es próbálkozásáról az erősödés megállítására elköltött temérdek pénzről nem is szólva. Amit akkor adtak fel mikor érezték, hogy még olyan piaci folyamatok jönnek ami komolyan hat chf erősödés felé és a világ pénze nem elég mesterségesen megállítani.

Ebben a verbális intervencióktól - gazdaságpolitikai lépésekig monetáristól -fiskálisig azért van befolyásoló eszköz. Nyilván figyelembe véve ha valaki totálisan szembe megy a piaccal akkor úgy járhat mint az angolok Sorossal.

Egyébként a jegybanki kamatcsökkentés pl nem a ft erősödés irányába hat azok közül amit felsoroltál. Nyilván ennek az üteme, kommunikációja nem volt mindegy. Vagy pl fiskális oldalról a gonosz IMF, és gonosz bank műsor nem éppen a Ft erősítő hatása miatt szerepelt a világ gazdasági médiumaiban. :)

Viszont mikor a hurok szorult akkor két lépés visszatánc és az IMF-hez fordultunk egy pávatáncra.

Most meg ahogy mondod vért izzad az mnb a forint erősödést megállítandó.

...

Migráció ügyében úgy komplett az egész produkciónkra gondolok. :)