Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

prospero Előzmény: #809291

Eddig azt hittem, hogy az árfolyam a szabad piacon alakul és egy nemzetgazdaság nem mehet a piac ellen, tekintve, hogy piacon lévő pénzmennyiség többszöröse annak ami egy állam rendelkezésére áll. Angol font és svájci frank árfolyamrögzítés kudarca mint példa.

Az állam úgy szeretne gyengébb árfolyamot - most, hogy már lehetne, mivel csökkent a devizaadósság, - hogy közben a fiskális fegyelem megvan, tartalékok megvannak, kamatokat levitte a jegybank - ami szintén furcsa módon ...ami mind az erősödés irányába hat. :-)! Úgyhogy jelenleg mnb kb. Vért izzad, hogy gyengüljön az árfolyam - legutóbb szóbeli intervenciót kellett már alkalmazni.

Akkor meg amikor az "állam gyengítette" a forintot, nagyjából a kötéltánc kategória volt, mivel a piac tisztában volt vele, hogy mi az ország pénzügyi helyzete, legkockázatosabb országok között volt nyilvántartva Magyarország, csőd szempontjából, de nyilván állam gyengítette a forintot, már akkor is! :-)! Lol!

Az meg, hogy gonosz bank - megbeszéltük: a bankok is felelősek voltak, nem ártatlan bárányok. Az igazság kb.az, hogy tájékoztatási kötelezettség elmulasztása és felelőtlen hitelezés valamint árfolyambizosítás lehetőségének elmulasztása miatt kifizethető áron, az összes devizahiteles szerződést semmissé kellett volna tenni kb. Ami kezelhetetlen kategória, ezért úszták meg ennyivel.

Gonosz migránsügyben propaganda melyik részére gondolsz? Gonosz Magyarország aki meghiúsítja a szolidáris kötelező kvótát, vagy melyikre? :-)! A helyzet az: a frontországok akik eu határain nem tartóztatják fel a bevándorlókat sőt emberjogi ideológia mögé bújva kísérletet se tettek rá, hárították a költségeket a célországokra - akiknek viszont elvileg szükségük van a bevándorlókra. Mivel magországok egyes politikusai úgy látják, hogy a mesterséges intelligencia nem fog megoldást nyújtani a munkaerő problémájukra, ezért továbbra is támogatják a bevándorlást: a költségeket pedig terítenék olyan országokra, akik nem célországok még, és nem is akarnak bevándorlást.

Aki bevándorlókat akar vállalja fel, és viselje a költségeket, ne terítse.