Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fórum etika/ szabályok vannak?

banyaiz Előzmény: #807575

Nemek közötti egyenlőség ember és ember közti egyenlőség minden szinten megvalósuljon.

Ennek egy marginális része az, hogy nemek megválasztása. Annak akivel a biológia morbid tréfát űzött. Nyilván egy ilyen szituból kimásznia az élete során pszichésen elég szép kihívás lehet. Nem vszínű, hogy sikerülhet tökéletesen. Viszont talán élhetőbb a számára a helyzet, ha ennek más a társadalmi megítélése. Bár nem tudom ez mekkora segítség egy ilyen szituban lehet csak a felszín karcolgatása.

De a genderelméletnek már ha ehhez kötjük akkor csak közvetve része. Fő csapásiránya gendernek az, hogy nemi sztereotípiák nélkül jobb lenne a világ. Vagy jobban megvalósulna férfi nő egyenjogúság a gyakorlatban.

Férfi nő közötti egyenjogúságbeli különbségek alakulása azért egy hosszú folyamat. Mondjuk az őskortól napjainkig, vagy akár a XIX. -XX. sz elejétől napjainkig. Most is vannak olyan országok ahol a nőket úgy adják veszik mint a birkákat, vagy nem vezethet autót stb.

Mondjuk Európát nézve nem volt olyan régen , hogy a nőknek nem volt választójoga pl. Ez egy folyamat valahol amire készült egy ilyen genderelmélet is, sok egyéb mellett . Szociológiának egyik ága egyébként is ennek a vizsgálata ha gender ha nem gender. Maga a folyamat az emberi történelemben kimutatható ezért vizsgálandó.