Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re:

banyaiz Előzmény: #803297

De ez irreleváns mit szeretnél. :) A probléma szempontjából.

Mert a probléma amiről beszélgetünk, amit Özoguz felvetett mindössze annyi, hogy az a fogalom , hogy német kultúra mit jelent az integráció vonatkozásában. Ő mondott két olyan kritériumot ami mindenki számára követelmény nagyjából. Ismerje az adott ország nyelvét, fogadja el az alkotmányt, törvényeket tartsa be.

Ha valaki tud még mondani mást is ami ilyen kritérium lehet akkor hozzá kell csapni a listához. De azt figyelembe véve , hogy a hozzácsapott kritérium valóban általánosságban igaz e az adott országban.

Mert ez a része a kultúrának nehezen megfogható egy egy kritériumba, követelménybe stb. Ez a probléma, és ennek a problémának a szempontjából az, hogy te Juszufot szeretnéd vagy engem irreleváns teljesen.

Ami a számomra valószínű, hogy Mo-n is találnék olyan embereket nem is kellene nagyon keresgélni akinél jobban szeretnék szomszédnak Szamoáról egy reszelt fogú kannibált. :) Valószínű te is találnál ilyen embereket ma Mo-n akiknél jobban járnál egy ilyen szomszéddal. :)

De ez a szerelem kérdés, vagy szeretet kérdés nem releváns ügy abból a szempontból mi is Özoguz problémafelvetése .

Feltehette volna úgy is vitára mi kellene ahhoz, hogy egy menekült szerethető legyen. :) Akkor releváns lenne. Ha ez a vitatéma akkor pl mondhatnánk azt 90-60-90 nőnemű , 20 éves. :)

Mert valahol a végén tényleg oda kellene eljutni szerethető legyen viccen kívül. Pontosabban az nagy általánosságban elmondható legyen beilleszkedett. Mert ez is relatív mit is jelent, szerethetőségről nem is szólva mennyire relatív . Akár csak Mo-n megnézzük az érzelmek széles skáláját amin az emberek akár csak a szomszédaikhoz viszonyulnak.

De ezt az integrációs utat ilyen konkrétumokkal kellene megtölteni, hogy a nyelvtudás, törvények és mi még? Ez a kérdés ez a probléma amire én nem tudom a választ mit kell még hozzátenni mint általános követelményt. Mert mondhatom az oktatást, de gondolom németföldön is van tankötelezettség bizonyos korig mint törvény. Felnőttképzésben esetleg valamit. Ő még megemlítette a munkát , hogy be tudjon illeszkedni azzal is, lakhatást, hogy ne az utcán csövezzen.

Ezeken az alapokon túl mikor válik a számodra szerethetővé mint szomszéd. Azok már nagyon egyedi kritériumok lehetnek pl ne nyírja a füvet vasárnap kora reggel. Vagy mikor mondanád azt, hogy beilleszkedett . Elég nehezen megfogható fogalmak.

Épp ma láttam egy cikket 2 magyar srác az IÁ -hoz akart csatlakozni , ki tudja milyen indíttatásból. Mondjuk nem szeretném őket szomszédnak. Gyanús , hogy egy kényszergyógykezelésre megérett az állapotuk. :) Biztos feltűnt neked is , hogy az Isten állatkertje hatalmas.