Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re:

banyaiz Előzmény: #803144

Pl igen kíváncsi lennék arra, hogy mondjuk hogyan határoznánk meg mi a magyar kultúra.

Mert azért elég heterogén felvágott a magyar lakosság is. Különböző etnikumok, különböző tájegységek, akár egy városon belül is mondjuk Bp-en mondjuk Budán , vagy Pesten lakik. A Rózsadombon lakik vagy nem tudom mik a legszegényebb környékek Pesten .

Mondjuk gyanítom akadna bőségesen példa rá ha megemlítenéd Karinthyt akkor megkérdezné, hogy ez valami új drog, vagy micsoda. :) Vagy azt hinné sértegeted ilyen szavakat használsz. :)

Szóval azért nehéz lenne azt is meghatározni ha ezt konkrétumokkal kellene, hogy mit is követeljünk meg valakitől aki magyar állampolgár lehet.

Mert esetleg nagyon sok itt élő és azzal rendelkező sem teljesíti.

Nagyon sok minden nem maradna itt sem mint beszéljen magyarul , és tartsa be a törvényeket. MInt amin Özoguz elmélkedett. Ha mindezt tényleg meg akarod határozni nem csak egy érzésként, hogy mit is jelent ez.

Szeresse a gulyást, és pacalpörköltet, és a vörösbort? :) Annyira megfoghatatlan ez akár itt is vsz.

Mert annyira különböző magyar és magyar is egymástól más személyiségek, más családi háttérrel stb. Mindezt egy hivatalos szövegbe belefoglalni mi is az, hogy magyar kultúra. Félő lenne szerintem , hogy minél több mindent bele akarnánk tenni annál kevesebb itt élő magyar állampolgár felelne meg annak a leírásnak.

Nem tudom van e még az a gyakorlat, hogy állampolgársági vizsgát kell tennie annak aki pályázna erre. Valamiféle magyar ismeretek a jogszabályoktól a történelemtől a nem tudom milyen dolgokig . De ez egy ilyen képregény kategória volt kb. Szóval nem egy nagy mélységű történet.