Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kohut, a 3-mas

banyaiz Előzmény: #802967

Gera mikor formája csúcsán volt akkor Premier ligában felső középkategóriás, vagy erős középkategóriás játékos volt, néha zseniális megmozdulásokkal, csak nagyon sérülékeny volt.

Ilyen szintű focistából amilyen ő volt formája csúcsán , minden posztra 2 játékosunk lenne, akkor eséllyel állnánk ki egy portugál, vagy egy svájci csapat ellen. Mert ők kb ezt tudják hozni csapatszinten ilyen játékosállományt egy válogatottnál. Még néhány sztárral egy egy poszton. Nem mindig de ki is jutnánk vb-re többször ha lenne egy ilyen állományunk .

Mivel ilyen merítésünk nincs elég nehéz ügy. Sorozatban kellene hozni hozzá a bravúrokat. Olyan eredményeket mint az osztrákok elleni volt az eb-n.

Sok pénzt tolunk a fociba, de közben ha azt nézem pl egy Neymar gazdát cserél 220 millió euróért. 66 milliárd forint. 1 játékos. Szerintem az egész magyar élvonal 1 évig valószínű kevesebb pénzből üzemel mint 66 milliárd Ft. Vagy egy valamirevaló játékos ára amit komolyabb bajnokságokban kifizetnek érte minimum 10 millió euró. 3 milliárd forint. Nb1-ben ennyi pénzből egy fociklub működik nagyjából vagy kevesebből. Csak állami támogatásból ezt a lemaradást behozni nem tudom lehet e. Mert amíg lépünk egyet , addig a világ élvonala lép 10-et, aztán még jobban le vagyunk maradva. Olyan helyeken ahol ez komoly biznisz ott már önmagát gerjesztő folyamat, olyan pénzekkel, hogy egy kicsit nevesebb játékos árából tokkal vonóval megvennék az egész magyar első másodosztály összes játékosát. Ezzel így versenyezni , 0 néző , és ilyen állapotból kellene valahogy feljönni ilyen versenyben.

Csak most ez a Neymar buli amilyen áremelkedést hozott, pár éve 100 millió eurót egy klasszisért adtak, most már röpködnek 60-150 milliós ajánlatok . Egy szezon alatt hirtelen egy ilyen ugrás. Mert ekkora biznisz a foci ott ahol néző is van, tv-k megveszik világon mindenhol közvetítési jogokat. Ezt valahogy megközelíteni, mikor egy szezon alatt ilyen ugrások vannak az üzletben. 30 -50 év a lemaradásunk kb, és nem stagnál az élmezőny hanem gyorsulva nő. Elég nehéz ügy.