Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #802836

Nem vagyok naprakész ebben mik a feltételek. Olyasmi rémlik nekem , hogy a megállapításnál szempont az, hogy önállóan el tudja e látni magát.

Ilyenkor az önkormányzatnál a megfelelő ügyintéző sokat tud segíteni, milyen papírok kellenek hozzá, mi a mozgástér.

Mert biztos , hogy van sok olyan eset valakit nem nyilvánítottak rokkantnak hivatalosan, de tartósan ágyban fekvő beteg lesz. Akkor nem tud elmászkálni mindenféle bizottságok elé. Erre csak van valami megoldás a rendszerben.

Nem tudom mi a mozgástér szóval ne vedd okoskodásnak. Csak mint lehetséges támogatás esetleg ami szóba jöhet.

...

Engem egy olyan statisztika érdekelne mennyi olyan ember van aki aktív korú de semmit nem tud róla a rendszer. Nem jelenik meg sehol mint álláskereső, keresőtevékenységű, és búbánat tudja milyen kategóriák vannak még. Semmit nem lehet tudni róla miből élhet, vagy mit csinál egyebek, mert statisztikán kívüli.

Mert pl ebben a statban amit itt a cikk közöl ebben nem részletezik az aktív korú de nem keresőtevékenységűeket csak %-osan egy masszaként , annak a részletei érdekesek lennének. %-osan nem egy kis létszám ez.

Furcsa kettősség az, hogy munkaerőhiányról beszélünk miközben nagyjából az aktív korúak 1/3 nem jelenik meg a munkaerőpiacon. Ami hát nem kis tömeg. A cél ahogy olvasom 75% -nak elérése annyi . Akkor azt jelenti 25% ebből a korosztályból még mindig nem jelent meg mint álláskereső, vagy munkaerőpiacon jövedelmet szerző. 25% az hány ember 1,5 millió durván . Közben munkaerőhiány miatt van sírás rívás.