Regisztráció Elfelejtett jelszó

Elemzések

matgab Előzmény: #799448

Igen, de azért ez az egész összességében mégiscsak nagy komolytalan magyar mutyi business.

Az egész olyan, mintha az ember úgy kártyázna, hogy te a saját lapjaidat sem látod, de a nagy játékos még a te lapjaidat is "vagyonkezelné". És ott lenne még az asztalnál sok (de nem meghatározható számú) ellenfél.

És mikor leülünk az asztalhoz -bár ugye nem értjük miért, de giga nyerőben vagyunk. Nem tudjuk, hogy valójában milyen lapjaink voltak, azt sem , hogy hányan játszottunk, csak azt, hogy a jóságos nagy játékosnak köszönhetően az első pár kör szarrá nyerő volt.

A kérdés az, hogy kiszállunk -e nyerőben és mekkora nyerőben szálljon ki az ember vagy maradjunk az asztalnál. Mert most még jókat nevet az asztalnál mindenki, hogy ekkora érték teremtődött a semmiből (már eleve azt nem értem hogy honnan van a Konzumnak pénze bármit megvenni, mert tőke emelésre nem emlékszem, hogy lett volna), de ...

Vajon hülye ez a Mészáros, hogy a király giga volumenű és profittal kecsegtető üzleteket ide hozza a Konzumba, ahol sok más befektetővel kell megosztania a hasznát, (ami csak amiatt keletkezik, mert ő beszállt a cégbe) ahelyett, hogy bármelyik társaságát ahol 100%-ban tulajdonos öntené el ezekkel az üzletekkel??

Hol van itt a ráció? Kik mozgatják az árfolyamot? Miért nem kommunikál a cég, akár azt, hogy az árfolyam emelkedést fundamentális tényezők bizonytják vagy épp cáfolják hűtik a kedélyeket?

Ez a cég a befektetőit semmire nem tartja, nem kommunikál velük, itt van a tőzsdén, valamiért, aminek nyilván megvan az oka. De kétség ne legyen, ha itt valakinek az lesz az érdeke, akkor úgy kisemmizi a befektető társakat 1 mp alatt lelkiismeret furdalás nélkül a nagy befektető, hogy a kisbüfiknek annyi esélye sem lesz, mint Szálasinak a népbíróság előtt.

És ilyen alapon ,bár nagy a kísértés , hogy az ember beszálljon, de rációval szembemenő. Abban sokkal nagyobb ráció volt, hogy az ember egy kis cégben vegyen 11 ft-ért csődközelben, minthogy most a napi 20%-os amplitúdó mellett.

Ez nem egy befektetési kategória. Ez egy (erősen manipulált) rulett asztal kategória.