Regisztráció Elfelejtett jelszó

erre vajon mit fog mondani balog zolika?

banyaiz Előzmény: #799212

A rendszer hatékonyságára törekedni, erőforrásokat úgy használni legjobban hasznosuljon, az nem baj , sőt elvárás.

Baj ott van ez a szállítás az egységnyi forrásra jutó gyógyítási hatásfok szempontjából rossz megoldás szemmel láthatóan.

Mert megspórolták egy CT árát cserébe hetente sok alkalommal egy komplett orvosi csapatnak , és mentőnek mindenféle műszerrel a beteggel át kell mennie egy másik kórházba.

Ennek a szállítósdinak az összes költségét a benzintől az orvosi csapat kiesett munkaidejéig, a műszerek logisztikájáig összeszámoljuk hogyan viszonyulna vajon egy ct árához?

Nem tudom mennyi egy ilyen gép ára , de kalkulálhatjuk abból mennyiért végeznek el magánrendelésben egy ilyen vizsgálatot 20-30 k - 50k ? Ebből megtérül a számukra a gép a számításaik szerint mert különben piaci viszonyok között nem vállalkoznának erre.

Akkor mennyibe kerül 1 beteget átszállítani alsó hangon szerintem legalább 200.000 Ft kiesés egy ilyen kör de akkor lehet, hogy keveset mondtam.

Ezt hívják úgy, hogy pazarlás. Egyszerre nyomor és egyszerre pazarlás , és nem ésszerű a dolog . Szóval mondhatnám úgy is tökéletes példája egy állami hatékonyságnak ahol nem a piaci alapokon van a dolog. Az a csoda valósul meg, hogy egyszerre pocsék a minőség és mellette drága. + nem beszélve arról, hogy mindezt még egy bohóc akit miniszternek hívnak el is magyarázza a munkaidejében, közpénzből fizetett munkaidejében , hogy miért jó ez nekünk. :) Hatékony dolgok ezek.