Regisztráció Elfelejtett jelszó

helyzet elemzés

matgab Előzmény: #796706

UA, UAA remélem most már kitörnek felfele a sávjukból, épp most lehetnek a vízszintes/csökkenő csatornájuk tetején... Az új CFO csak kamuzik valami jót, amivel visszarántják 25-30 (de inkább 30 ha kérhetem) az árfolyamot!

Hátha megtalálják már ezt a vacak papírt és kicsit short squeez-elik a sok shortost benne...

K+S részvényem ma egész nagyot rallízik. Ott meg , mint a DAX egyik legjobban shortolt papírja lassan egyszer tényleg elszállhatna már úgy igazából. Jöhetne egy jó felvásárlási sztori, vagy India csökkenthetné a potash kitermelés állami támogatását. Lenne úgy 40 EUR hipp hopp a kis részvényem, hogy a lába sem érné a földet.


TEVA: 27-ről, ami ATL szint volt legalábbis biztos , hogy sok éves mélypont szépen korrigált. Várom már hogy megnevezzék az új CEO-t és akkro beindulhat a rally, csak előbb még egy kis korrekciót kérek, mert még nem növeltem meg a pakkom.


AB Inbev: vételem óta még nem érte el a minusz 10%-ot, tehát még esés várható, de majd utána megjön a forró száraz nyár hatása a sörfogyasztásban is remélhetőleg. (a szociális problémákkal küzdő alkoholisták egyre növekvő számáról nem is beszélve!) :-)


Figyelőlistám kedvenceivé váltak a Mastercard és a CARA.US ( Éljen az egyre liberálisabb USA (orvosi cannabis tekintetében).(valamint a Google ld később) és az Altria -azt 71 alatt akartam venni, csak elmulyáskodtam (vagy az sima j?), de bízom a korrekcióban.

ZTO: Úgy néz ki végre kezd beérni a részvény, tegnap az Alibaby ment 14%-ot, de hát vazzeg, a ZTO az Alibaba egyik fő szállítmányozója, ráadásul az üzemanyag árak esnek, nehogy a ZTO már ne emelkedjen 20-30%-ot pár hónapon belül!?!?

Szóval voltam itt már jelentős bukóban, de bízom benne, hogy a mostani nyerő már csak hízni fog.


AU.US: szépet ment. Ezt a részvényt azért tartom, hogy ha minden más esik, akkor az arany emelkedik és akkor az aranybánya is emelkedik. Olyan napokon, hogy valami vígasztaljon kell egy ilyen részvény. Amúgy is menő egy diszkóban azzal jampizni, hogy "höö mekkora aranyláncod van, biztos az én aranybányámból hozták fel, hadd né a lajstrom számát!? " :-)


GME: NA ezzel mi a francot csináljak itt 50% minuszban. Hosszú távon eső csatornában van, fizet egy csomó osztalékot, ami után fizethetek egy csomó osztalékadót a hülye trump kormányának. Ez az egyik legnagyobb fejfájást okozó részvényem, a retail válság miatt nem is bízom nagyon, de egyszer majd egy feltámadásban eladom...


Amazon: Na ezt nem rég szereztem be és nagyon furcsa módon nem esett egyből 10%-ot még... Óriási lufi, de hát nem akarok kimaradni az amerikai Opimusból...:-) Azt mondták itt, hogy az a részvény ami eléri a 100-at, az el fogja érni a 110-et is. Na akkor remélem ez igaz az 1000-et elérő részvényekre is (mármint nem abban remélem , hogy az is eléri még a 110-et is!!!)

Ma már lehet inkább már Google-t vennék, de ez van, az is a Mastercard és a Cara mellett ott van a kívánság listámon.


Comcast: Ez egy faxa cég. Megvettem nem esett 10%-ot(!) sőt egész jót húztak is azóta rajta. Mostanában kicsit korrigált , de irány az 50! Nem is tudom mit csinál, nekem profitot és az épp elég. Jó ez a média business!

Nike: Na ez jó fejfájós szintén... Just do it! De ha lehetne akkor inkább just do some profit. Mikor vettem volna máskor ha nem ATH-n. Nagyon nehezen fog ez visszamászni 60 fölé, de jó cég ez, vissza fog mászni, csak ki kell várni! Hajrá CR7!

Rank progress: nagy részét kiszórtam 2-nél 1,5 -nél majd visszaveszem ezt az ócska részvényt. Hír nélkül rángatják, csakúgy, mint a CENX-et.


Végül egy kis hazai:

Richter: a pakk egy része eladva osztalék előtt. Azóta kicsit emelkedett, akkor örültem annak , hogy a pakk másik része megmaradt, most kicsit eseget, most annak örülök, hogy egy részét mégiscsak eladtam. Nehéz ez így csúcs közelben..


FHB: Na ebből most rogyásig vagyok, 570-es beker áram sikerült kicsit leátlagolni...Hát ebben is benne van a Méhszaros, itt is elfogadnék egy szimpla kis megháromszorozódást... FHB megszerezhetné vhogy a BB és az MKB irányítópakkját és mindjárt lehetne 9000 , mint az OTP... :-) Na ebben nem hiszek de nyári ubiszezonban az 533-as kivezetési árnál lévő éves 7%-os kamatot sem kell lebecsülni.

4IG: Bármikor beindulhat. Csak egyszer találná meg a sok kisbüfi, nem is értem, hogy miért mindenki futureaquat, ottonet nutexet meg hasonló T kategóriás papírokat vesznek, mikor van normális kispapír is a tőzsdén (GSPark, ami az eladásom után persze emelkedett vagy 25%-ot, vagy ANY esetleg Zwack)...


Már megint rohadt sok fajta részvényem van és szinte nulla cash. Jön a válság?