Regisztráció Elfelejtett jelszó

BTC korrekció

Hotibo

Azt a betyárját, lehet még is eltaláltam :D

http://www.teletrader.com//chartEngine.chart?GQEAAB_LCAAAAAAABAAtjsFugzAQRP-GpxYIVkAC_QMq9VAlqnpEC94aq7YXrZcQLv32RqG3mad50uQ9jhSMSH5tz03T1ietAk0Q0GB6_byqzVuZTaNrNaN3sxjdVkowLgEEH16xEAuEYVqzULx53IZpBpZhDDD9qGf2yeLdKGQmfovg0PyW77DTKqWPrnzyf_tcV3fdtMWSnJooRkjW3CisEYERijzT1n1DyNhH8KmwjxMXSA6709dBFmRPtvNJGCzsuuode-txUAs_7Mcuyx6wG4GP6mDJlNA6zJ3wiv0fJ81CrhkBAAA.&u=636314872155476058

600-1200 között már akár érdemes is lehet beszállóra, bár szerintem az igazi üzlet az elfogadása lesz, azaz, ha én mint termelő, vagy kereskedő elfogadom, mint fizetőeszköz, bár Magyarországon ez még nagyon gyerekcipőben van. Ugyanis ha túléli a második lufiját is, pedig szerintem túl fogja, akkor nem kétséges a jövője. És egyre nagyobb vásárlóerőnek kell benne jelentkeznie. Nem lehet nem tudomást venni a fejlődésről. A gond csak az, hogy hiába váltanék, vagy igényelnék bankkártyát hozzá, még mindig nem találok megbízhatónak tűnő, a jövőben is létező "szolgáltatót". Itt érdekességképpen meg is jegyezném, hogy pont nemrég rottyant be az egyik bitcoin tőzsde, pont mikor leginkább szükség lett volna egyeseknek a kiszállóra. És ez a legnagyobb bajom is vele.

Habár azért vannak már érdekességek, pl:

https://bitpay.com/

Tényleg csak engem kezdett itt az oldalon érdekelni a dolog? Legalább annyi tudományos kíváncsiság legyen bennetek, hogy utána néztek, érdekelne a tapasztaltabb rókák véleményé. Persze, jelenleg rendkívül ingatag még és spekulatív, óriási hullámzással, messze még a stabilizálódása, de nem dughatjuk a fejünket a homokba, legyintve hogy ez csak egy csalás, egy rablás, mivel akkor már régen össze kellet volna borulnia.

Gondoljunk csak bele, ha már olyan cégek is ólálkodnak a témában, mint a Microsoft, Steam, Paypal, tudjátok ilyen kis konzervatív, innovációra képtelen kis bagatel zugcégek . :)

Én még azt is megkockáztatom, hogy Satoshi Nakamoto azért nem fedi fel magát, azért nem tudjuk a mai napig hitelt érdemlően, megkérdőjelezhetetlenül a kilétét, mert óriási megdöbbenést okozna a személye ;)

Nem kívánok senkit vételre biztatni, vagy eladásra (bár jelenlegi szinteken, inkább lefelé megy), ha már van neki. Óriási kockázatnak, oroszrulettnek tartom, tulajdonképpen pont emiatt nem foglalkoztam vele eleddig mélyebben, mert meg voltam róla győződve, hogy a 2013-as csúcs volt a teteje, onnét már csak a semmibe vezet az út, de 2017 rácáfolt erre, sőt már 2016 is. Nem szabad nem odafigyelni rá.

Szóval várom az új mélypontot, mert érzésem szerint ha levesszük a spekicsúcsokat az élettörténetéről, akkor igen is egy felfelé menő trendet látunk, épkézláb reális növekedési ütemmel, ráadásul az algoritmus ami a rendszer mögött van,a rendszer koncepciója fenntartható, ugyanis a hagyományos pénzekkel ellentétben ezt nem kell kézzel irányítani folyton folyvást, bele beleavatkozni, itt az alapkamat, ott az alapkamat, ennyit bocsájtok ki annyit bocsájtok ki, ide inflálom, oda deflálom.

Jelenleg még mindig csak a kiépülése megy a rendszernek, bár ugye már egyre nehezebb, egyre drágább új coinokat bányászni, viszont az a turpisság az egészben, hogy tranzakcióknál be lehet állítani költséget (mint a banki jutalék, vagy hívhatjuk tranzakciós költségnek), és értelem szerűen a magasabb költségű tarnzakciók fognak időben előbb teljesülni, hiszen az utalás is bányászat.

Zseniális ha belegondolunk, egy olyan algoritmus és logika alapján működik a rendszer, ami először önmagát, a saját infrastruktúráját építi fel. Ugye ezért volt az elején baromi olcsó bányászni, viszont ezek az értékek folyamatosan csökkentek, így kvázi mire elérné hogy a rendszer hogy ne érje meg bányászni, arra már akkorává vált/ik, hogy maga a forgalmi igény, maga a tranzakciós díjak fogják fenntartani az infrastruktúrát. Az még egy plusz csavar benne, ha jól értelmezem, hogy ez a díj szabadon állítható be az utaló fél részéről. Így ha belegondolunk, egy olyan "bankrendszert" kapunk a végén, ami önmagát tartja fenn, fenntarthatóan, és saját magát szabályozza, balanszolja, beavatkozás nélkül. Tehát önmagát szabályozza, az összes résztvevő által, nem felülről kimondott, ködösebbnél ködösebb elvek logikák alapján, érinthetetlen emberek által, zárt ajtók mögött. Nem véletlen, hogy félnek is tőle.

Furcsa nem?