Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #791076

MGHUN még egy dolog ami fontos vsz erről a jelenségről a közbeszéd, a politikai beszéd milyensége.

Ez a felszín ugye. Ahogy mondod, hogy lenáciztak, lehülyéztek minket, mi lelibsiztük őket stb mindenki elküldött mindenkit az anyjába . Mint én ennek a megrendelt cikknek az íróját. :)

Ez gyakorlatilag nem más mint egy létező jelenségnek a társadalmi , politikai vitája, illetve a vita milyen keretek között folyjon című történet.

A vita kereteiben is a kompromisszumok keresése megy. Mert uszítani visszaüthet, homokba dugni a fejünket visszaüthet, a valóságot torzítani visszaüthet és így tovább. Derék politikusok pedig nyilván a saját pecsenyéjüket is szeretnék megsütni közben rövid távú érdekek. Mélyben is vannak indulatok, érzelmek, társadalmi gondok a folyamatokkal. Akkor ez még csak a vita formája, nem a tartalma. :)

Ebből alakul ki a felszínen ez a szájkarate , hangzavar, ilyen olyan stílusban politikusi ízlések szerint. Önmagában ennek a politikusok által elkövetett nevezzük vitának a mélysége (mélység nélkülisége) és a stílusa rámutat arra, hogy mennyire nincs jó válasz erre az ügyre. Mennyire nincs recept rá megoldás. Egész politikusi handabandát kb úgy lehet összefoglalni mindenki anyázta a másikat és ezzel a nép indulatait valamilyen szinten levezette, meg úgy tett mintha valamit csinált volna az ügyben. :) Ennek az élharcosa mondjuk Orbán volt annyira belelélte magát, hogy csinált valamit az ügyben , hogy azóta is ezen a biciklin száguldozik. :) De valójában még odáig sem jutott el a dolog, hogy érdemi vita legyen az ügyről, nemhogy megoldás. Megoldás nincs is rá eleve, tehát nem csodálom, hogy az érdemi vita nehezen alakul ki. Ennyi kb a szitu. Ez egy hangos, látványos dolog mint vita a felszínen a nácizásokkal, libsizésekkel, egy cirkusz. Sajnos mert azért szükség lenne az érdemi beszédre ebben az ügyben is, szembenézni a tényekkel mi miért van. Úgy látszik erre mérsékelt az igény.

Itt lenne szerepe pl egy újságírónak, ha nem valakinek politikai megrendelésre dolgozik és lebutított hülyeségeket ragozza. Mert, hogy egy politikusnak ez buli az egy dolog. Csak ezt megelőzendő zsebre kell tenni az újságírót, aztán ha kritikát fogalmaz meg, vagy szélesebb látókörben ad elő valamit akkor esetleg kirúgják. Tehát eleve ne legyen érdekelt abban , hogy gondolkodjon, vagy ha netán mégis gondolkodna azt meg is írja. Aztán ez felerősíti ezt a vitának látszó felszínes baromságot amit politikusok előadnak. Mert jönnek róla a tudósítások, az újságcikkek megfelelően lebutítva , leegyszerűsítve, aztán máris érdeminek tűnik a vita ami zajlik. Ez a recept látod működik, ezt egyszerűbb így kialakítani, mint megoldani mint világ gondjait bajait . :) De ez már részben egy másik történet.