Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: válság

A válságnak nincs vége

Stocklandyard

Bár vannak biztató jelek, nem lehet elégedetten hátradőlni, a válságnak nincs vége - jelentette ki az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban elmondott évértékelő beszédében az Európai Bizottság elnöke.

Ukrajnát is az adósság sújtja

Stocklandyard

Ukrajna teljes külső államadóssága a tavalyi év utolsó negyedében 2 százalékkal, azaz 2,6 milliárd dollárral növekedett, elérve így a 135,05 milliárd dollárt, ami a bruttó hazai össztermék (GDP) csaknem 77 százalékát teszi ki - közölte pénteken az ukrán jegybank.

Angela Merkel élesen bírálta a ciprusi vezetést

Stocklandyard

Angela Merkel német kancellár élesen bírálta pénteken a ciprusi vezetést és elutasította a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítására vonatkozó tervet a konzervatív CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakciójának rendkívüli ülésén.

Argentín válság számokban, kommentárral

Stocklandyard

Érdekes végig nézni a sokat emlegetett Argentína gazdasági mutatóit főként 1990-től napjainkig. Elég izgalmas két évtizeden van túl a 40 milliós ország. Jó szórakozást.

Kilenc eurótagállamot minősített le a Standard & Poor's

Stocklandyard

Kilenc euróövezeti tagállamot minősített le pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az eddig hozott válságintézkedések nem elégségesek a pénzügyi problémák kezeléséhez.

Amerikai gazdasági válság

Stocklandyard

Új jelenség az amerikai gazdaság válságában: mind több a hajléktalan gyerek. Decemberben a Massachusetts állambeli Needham városban működő, hajléktalan családok helyzetével foglalkozó országos központ (National Center on Family Homelessness) jelentést adott ki, amelyben az volt olvasható, hogy 1,6 millió gyerek él az utcán vagy menedékhelyeken, illetve idegen családoknál. Az adat 38 százalékos ugrást jelez.

Eurozóna válsága egy képen

Stocklandyard

Érdekes képet találtam ismételten. Átláthatóan mutatja be, hogy melyik állam mekkora adóterhet is visel.

Atom pánik a tőzsdéken

Stocklandyard

A pénzpiacokat is mélyen érinti a földrengés okozta következmények gazdasági és egészségügyi hatásai. A cikkben igyekszem hasznos vagy informatív képeket összegyűjteni a történelemnek.

Optimisták a stocklandyard olvasói

Stocklandyard

Lezártam a szavazást, amelynek kérdése az volt, hogy lesz e összeomlás októberben. Hatalmas fölénnyel nyertek a nemre szavazók, persze az igazi győzelem a piacon fog eldőlni.

A válság hosszú távú gondolkodásra tanította a befektetőket

Stocklandyard

Jelentős átrendeződés figyelhető meg a lakossági megtakarítások területén: az utóbbi közel egy évben már trendként értékelhető, hogy a banki megtakarításokkal rendelkezők a hosszabb távú megoldásokat választják. A befektetési termékek fejlesztőinek erre a jelenségre ugyanúgy meg kellett találniuk a megfelelő választ, mint arra, hogy az ügyfelek tőkéjük biztonságát is elvárják, és érteni, látni akarják a pénz működtetésének fő elemeit is – számolt be friss tapasztalatairól a Pioneer Alapkezelő és az UniCredi

1 - 10 / 16 Régebbi cikkek →