Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: ukrajna

Drágán tudja csak finanszírozni magát Ukrajna

Stocklandyard

Tízéves mélypontra zuhant novemberre az ukrán kormány kiadásainak fedezésére felhasználható kincstári keret az állami finanszírozási rendszer folyamatos pénzhiánya miatt - írta kedden a Kommerszant-Ukrajina című lap.

Nem sikerült megegyezni az energia titánoknak

Stocklandyard

A német RWE vállalat visszautasította a Gazprom orosz állami gázóriás ajánlatát, amely szerint kedvezőbb áron adná neki az orosz földgázt, ha a német cég felhagyna az Ukrajnába irányuló reverz, azaz visszafelé irányuló gázszállítással - írta hétfői számában a Kommerszant-Ukrajina című napilap.

Ukrajnát is az adósság sújtja

Stocklandyard

Ukrajna teljes külső államadóssága a tavalyi év utolsó negyedében 2 százalékkal, azaz 2,6 milliárd dollárral növekedett, elérve így a 135,05 milliárd dollárt, ami a bruttó hazai össztermék (GDP) csaknem 77 százalékát teszi ki - közölte pénteken az ukrán jegybank.

Bekeményített a Gazprom

Stocklandyard

A Gazprom orosz gázipari cég hétmilliárd dollárt követel az ukrán Naftohaz vállalattól szerződésszegés címén, amiért tavaly mintegy 16 milliárd köbméterrel kevesebb földgázt vásárolt tőle - adta hírül hétfőn az ukrán sajtó.

Leminősítette Ukrajnát a Standard & Poor's

Stocklandyard

Leminősítette Ukrajna eddig is mélyen spekulatív államadós-besorolásait pénteken a Standard & Poor's, egyebek mellett a jelentős külső finanszírozási igények devizaforrásának előteremtésével és az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanságokra hivatkozva.

Csökkent a GDP Ukrajnában

Stocklandyard

Ukrajnában 1,3 százalékkal esett vissza a hazai össztermék (GDP) 2012 harmadik negyedében a tavalyi év hasonló időszakához képest - hozta nyilvánosságra szerdán az ukrán statisztikai hivatal.