Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: statisztika

2,1 százalékkal csökkent az ipari termelés májusban

Stocklandyard

Májusban 2,1 százalékkal csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, elsősorban a híradástechnikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek iránti kereslet csökkenése miatt, amelyet a járműgyártás bővülése nem tudott ellensúlyozni.

Jelentős töblet Magyarország külkereskedelmi mérlegében

Stocklandyard

Január-májusban az euróban számolt export 1,8, az import 1,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az első öthavi kereskedelmi többlet 3,11 milliárd euró volt, 258 millióval több, mint az elmúlt év azonos időszakában - jelentette előzetes adatok alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egyéves mélyponton világgazdasági aktivitás

Stocklandyard

Egyévi mélypontra süllyedt a világgazdaság kilábalási ütemét jelző legfőbb átfogó aktivitási mérőszám - közölte szerdán az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport.

Az infláció a 3 százalékos cél alatt maradhat

Stocklandyard

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett jelentése szerint az infláció a jegybank 3 százalékos célja alatt maradhat az MNB teljes előrejelzési horizontján, a következő 8 negyedévben, ami a monetáris lazítás irányába mutat.

Idén nőtt a bruttó átlagkereset

Stocklandyard

Január-áprilisban a bruttó átlagkeresetek 3,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit a nemzetgazdaságban - a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Végre pozitív hír az építőiparból

Stocklandyard

Az építőipari termelés volumene 6,8 százalékkal haladta meg szeptemberben az egy évvel korábbit, az épületek építése 4,2, az egyéb építményeké pedig 9,4 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Külkereskedelmi mérleg 211 milliárd forint többletet mutat

Stocklandyard

Az idén szeptemberben az export forintban 4,6, az import 4,8 százalékkal csökkent tavaly szeptemberhez képest, a külkereskedelmi mérleg 211 milliárd forint aktívumot mutatott, szemben az egy évvel korábbi 217,5 milliárd forinttal - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Az építőipari termelés 7,6 százalékkal nőtt júliusban

Stocklandyard

Júliusban az építőipari termelés volumene 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit kiigazítatlan és munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint egyaránt. A növekedés részben a rendkívül alacsony (-17,7 százalékos éves visszaesést hozó) előző évi termelés, részben néhány útépítési, vasút-felújítási munka, valamint közműépítések következménye - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Bő 9 százalékkal bővült az export volumene júniusban

Stocklandyard

A külkereskedelmi termékforgalom júniusban is bővült, a kivitel volumene 9,3, a behozatalé 4,0 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Folytatódott a beruházások csökkenése

Stocklandyard

Az idei második negyedévben a nemzetgazdasági beruházások volumene 5,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához hasonlítva - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző negyedévhez viszonyítva 2,2 százalékkal csökkent a beruházások volumene a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint.

1 - 10 / 17 Régebbi cikkek →