Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: olaj

ERSTE szerint tartós lehet a hordónkénti 50-55 dolláros olajár

Stocklandyard

Tartós lehet a hordónkénti 50-55 dolláros olajár, amennyiben a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai betartják termeléscsökkentési vállalásaikat - mondta Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. elemzője az M1 aktuális csatornán pénteken.

Nem fenyeget nyersolaj ársokk

Stocklandyard

Nem fenyegetnek globális nyersolaj ársokkal az egyiptomi belpolitikai fejlemények - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni szakelemzők.

Londoni elemzők csökkentik olajár-előrejelzésüket

Stocklandyard

Jelentősen csökkentették erre az évre szóló átlagos olajár-előrejelzéseiket szerdán londoni iparági szakelemzők, azzal indokolva a felülvizsgálatot, hogy a korábban vártnál nyugodtabb a geopolitikai környezet a globális nyersolajellátás szempontjából kulcsfontosságú térségekben, és a piac is egyensúlyban van.

A Déli Áramlat befektetői Moszkvában tárgyaltak

Stocklandyard

Az olasz ENI és az orosz Gazprom vezetői a Déli Áramlat földgázvezeték végső beruházási döntését vitatták meg hétfőn az orosz fővárosban, ahol a szlovén miniszterelnök várhatóan kedden aláírja a befektetői megállapodást.

Készüljünk az amerikai olaj dömpingre

Stocklandyard

Az Egyesült Államok 2017-re Szaúd-Arábiát megelőzve a világ első számú olajtermelője, és már 2015-re a legnagyobb gázkitermelője lehet - írta a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) hétfőn kiadott éves jelentésében.

Betett a rubelnek az olaj esés

Stocklandyard

A kőolaj világpiaci árának esése miatt a pénzpiaci nyitást követően zuhanni kezdett csütörtökön a rubel is.

Épülhet tovább a Déli Áramlat

Stocklandyard

A Gazprom hétfőn aláírta a megállapodást Szófiában a Déli Áramlat bulgáriai szakaszának megépítéséről.