Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: mti

Nagyot növekedett a külkereskedelmi termékforgalom

Stocklandyard

A külkereskedelmi termékforgalom forint- és devizaértékének egyaránt kétszámjegyű bővülését regisztrálta 2011-ben az előzetes adatok szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), bár az utolsó havi, devizában mért export és import alig változott az egy évvel korábbihoz képest.

Simor: szoros volt a szavazás

Stocklandyard

Szoros szavazással döntött a monetáris tanács a jegybanki alapkamat tartása mellett, két javaslatot tárgyaltak, a tartást és az 50 bázispontos emelést - mondta Simor András jegybankelnök kedden sajtótájékoztatón, a keddi kamatdöntő ülést követően.

Ismét rekord áron tankolhatunk

Stocklandyard

Literenként bruttó 4 és 6 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ér el - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Márciusban már ingatlanokat vehet az eszközkezelő

Stocklandyard

A hónap közepétől várhatnak értesítést a bedőlt lakáshitelesek arról, hogy kinek az ingatlanát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelő - tudta meg az MTI Hírcentrum.

MNB: 2 milliárd euróval nőttek a devizatartalékok decemberben

Stocklandyard

Kétmilliárd euróval 37,775 milliárd euróra nőttek Magyarország devizatartalékai tavaly decemberben és ezzel 4,1 milliárd euróval haladták meg az egy évvel korábbi állományt - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közzétett adataiból.

Megbeszélés kezdődöt kormány és MNB között

Stocklandyard

Megbeszélés kezdődött péntek reggel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor kormányfő, Simor András jegybankelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter, illetve a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály részvételével.

Márkában is számol a németek többsége

Stocklandyard

Tíz évvel azt követően, hogy az euró megjelent a készpénzforgalomban, a németek túlnyomó többsége még mindig átszámítja az árakat időnként márkára.

Tovább nőtt Németország államadóssága

Stocklandyard

Németország államadóssága három hónap alatt több mint 10 milliárd euróval nőtt, szeptember végén már csaknem 2.030 milliárd eurót tett ki a kedden megjelent adatok szerint, ugyanakkor a hazai össztermék (GDP) arányában mért államadósság csökken az idén, az államháztartás külső finanszírozási igénye pedig a vártnál kisebb lesz a kormány várakozása szerint.

A forradalom kis hercegei

Stocklandyard

Az Egyesült Államok pekingi nagykövetének rezidenciája elé gördülő piros Ferrariból Kína egyik legfőbb vezetőjének fia lépett ki elegáns szmokingban. A 23 éves Po Kua-kua (Po Guagua) a távozó nagykövet lánya által rendezett vacsorára volt hivatalos, számítottak rá - így ő maga nem volt meglepetés a házigazdák számára. Hivalkodó luxusautója viszont annál inkább.

1 - 10 / 13 Régebbi cikkek →