Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: leminősítés

Agresszív mértékben leminősítette Ciprust a Moody's

Stocklandyard

Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív sávba minősítette vissza Ciprus kormánykötvény-kötelezettségeinek kockázati besorolását hétfőn a Moody's Investors Service, a ciprusi bankrendszerben mutatkozó "mélységes problémákra" hivatkozva.

Negatívra rontotta Németország kilátását a Moody's

Stocklandyard

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Németország lehetséges legjobb, "Aaa" szintű kormánykötvény-osztályzatának kilátását a Moody's Investors Service, az euróövezeti adósságválság "egyre bizonytalanabb" kimenetelére, a görög eurótagság megszűnésének megnövekedett rizikójára és más valutauniós tagállamok kényszerű külső megsegítésének ugyancsak növekvő kockázatára hivatkozva.

Leminősítette Olaszországot a Moody's

Stocklandyard

Megvonta Olaszország eddigi elsőrendű "A" kategóriás adósminősítését pénteken a Moody's Investors Service, egyebek mellett az olasz gazdaság és az euróövezeti periféria egészének adósminőségi és finanszírozási kockázataival indokolva a lépést.

Huszonnyolc spanyol bankot minősített le a Moody's

Stocklandyard

Huszonnyolc spanyol bank hosszú futamú adósság- és betéti besorolását rontotta hétfőn a Moody's Investors Service, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy gyengül Spanyolország szuverén hitelképessége.

Újabb 15 bank leminősítve

Stocklandyard

Tizenöt spanyol bank besorolásait rontotta, és a spanyol bankrendszer egészét is gyengébb országkockázati csoportba sorolta át hétfőn a Standard & Poor's, azzal összefüggésben, hogy a cég nemrégiben leminősítette Spanyolország szuverén adósi osztályzatát is az euróövezet kilenc tagállama esetében egyszerre végrehajtott tömeges osztályzatrontás keretében.