Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: horvátország

Horvátországban terjeszkedne Csányi Sándor

Stocklandyard

​Csányi Sándor "magyar oligarcha" megvásárolná Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalatától, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokortól a Bellye Rt.-t (Belje d.d.), a régió egyik legnagyobb és egyben legrégebbi mezőgazdasági vállalatát, valamint az Aviva klinikát Zágrábban és egy tengerparti nyaralót Medvejában - írta Jutarnji List című horvát napilap hétfőn, értesüléseit a címlapon közölve.

Horvátország leminősítve

Stocklandyard

Megvonta a befektetési ajánlású devizaadós-minősítést Horvátországtól pénteken a Fitch Ratings, egyebek mellett a költségvetési kilátások romlásával és a gyenge növekedési környezettel indokolva a lépést.

Másfél százalékkal csökkent a horvát GDP

Stocklandyard

Éves összehasonlításban 1,5 százalékkal csökkent a horvát bruttó nemzeti termék (GDP) az első negyedévében. A horvát statisztikai hivatal ezzel megerősítette az előző hónapban kiadott gyorsjelentésének adatait.

Az EBRD 40 millió euróval támogatja a horvát kkv-kat

Stocklandyard

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 40 millió eurós hitelt nyújt az Erste & Steiermaerkische Banka (ESB) számára a mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozásához Horvátországban - tette közzé az EBRD hétfőn honlapján.

Csalódottak a horvátok a Gazprom döntése miatt

Stocklandyard

A jelenlegi és a volt horvát köztársasági elnök is politikai kudarcként, gazdasági veszteségként értékelte a helyi médiában, hogy a Déli Áramlat gázvezeték elkerüli Horvátországot.

Mehetünk aranyért Horvátba

Stocklandyard

Horvátországban jövőre eltörlik a nemesfémekre kivetett luxusadót, csökkentik a személygépkocsikat terhelő fogyasztási adót, ugyanakkor felemelik a dohányipari termékek árát - jelentette be Slavko Linic pénzügyminiszter pénteken Zágrábban az európai uniós csatlakozás miatt tervezett adójogszabály-változtatásokat ismertetve.

Népszerűek a horvát autópálya koncessziók

Stocklandyard

Goldman Sachs, a J. P. Morgan, a Barclays és a kínai CMEC is érdeklődik a horvát autópályák iránt, amelyeket a horvát kormány harminc évre szeretne koncesszióba adni, mivel a két állami autópálya-kezelő vállalatnak az idén és jövőre összesen 7,1 milliárd kuna hiteltartozást kell törlesztenie - írja a vasárnapi Novi List.