Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: hitelminősítő

Javult a Mol hosszú távú hitelminősítése

Stocklandyard

A Standard & Poor's Global Ratings (S&P) a Mol hosszú távú hitelminősítését a korábbi "BB+ besorolásról (pozitív kilátással) "BB+" besorolásra (stabil kilátással) minősítette át - tette közzé az olajtársaság kedden a BÉT honlapján.

Stabilra javította a lengyel bankrendszer kilátását a Moody's

Stocklandyard

Stabilra javította a lengyel bankrendszer kilátását az eddigi negatívról csütörtökön a Moody's Investors Service, elsősorban a lengyel gazdasági növekedéssel és ezzel összefüggésben a lengyel bankszektor nyereségességének stabilizálódásával kapcsolatos várakozásaival indokolva a döntést.

Britek is leminősítve

Stocklandyard

Megvonta Nagy-Britanniától a hosszú futamidejű államadós-kötelezettségek lehetséges legjobb, "AAA" besorolását pénteken a Fitch Ratings. A cég egyebek mellett azzal indokolta a döntést, hogy Nagy-Britannia bruttó államadósság-rátája az eddig vártnál magasabban, valószínűleg a hazai össztermék (GDP) 100 százaléka felett tetőzik az évtized közepén.

Óriásit esett az AAA kötvények állománya

Stocklandyard

Több mint 60 százalékkal zuhant a pénzügyi válság elhatalmasodása óta az olyan államkötvények globális állománya, amelyekre mindhárom nagy hitelminősítő a lehetséges legjobb, "AAA" adósbesorolást tartja érvényben - írta saját felmérésének eredményeit idézve szerdán a Financial Times.

Stabil marad Közép- és Kelet-Európa hitelképessége

Stocklandyard

Várhatóan az idén is stabil marad Közép- és Kelet-Európa hitelképessége a pénzügyi válság előtti évek átlagánál sokkal lassabb gazdasági növekedés ellenére is - jósolta kedden Londonban ismertetett átfogó előrejelzésében a Moody's Investors Service.

Európa bírálja a Moody's döntését

Stocklandyard

Bírálta az állandó euróövezeti válságkezelő rendszer (ESM) vezetője a Moody's Investors Service döntését, amellyel a hitelminősítő megvonta a legjobb adósság-kibocsátói besorolást az ESM-től és az ideiglenes válságkezelő rendszertől (EFSF). Az euróövezeti pénzügyminiszteri tanács (Eurogroup) elnöke pedig a döntésre reagálva hangsúlyozta, hogy az övezet országai kitartanak mindkét intézmény mellett.

Továbbra is negatív a magyar bankrendszer kilátása

Stocklandyard

Továbbra is negatív a magyar bankrendszer kilátása, tekintettel a folyamatosan gyenge működési környezetre, az eszközminőség folytatódó romlására, valamint a jövedelmezőséget, a finanszírozást és a tőkeellátottságot változatlanul terhelő nyomásra - közölte pénteken Londonban ismertetett szektorelemzésében a Moody's Investors Service.

Kilenc eurótagállamot minősített le a Standard & Poor's

Stocklandyard

Kilenc euróövezeti tagállamot minősített le pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az eddig hozott válságintézkedések nem elégségesek a pénzügyi problémák kezeléséhez.

A magyar államadós -besorolást adta az eurókötvényre a Fitch

Stocklandyard

A hosszú futamidejű magyar külső államadósságra érvényben tartott közepes befektetői besorolást adta meg kedden a nemrégiben kibocsátott, egymilliárd eurós magyar kötvényre a Fitch Ratings, amely a magyar kormány szerkezeti reformprogramját a strukturális költségvetési hiány kezelése felé tett fontos lépésnek nevezte.