Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: gazdaság

Csökkent Szlovákia versenyképessége

Stocklandyard

Csökkent Szlovákia versenyképessége a Világgazdasági Fórum (WEF) globális konkurenciaképességet értékelő éves jelentése szerint - közölte Robert Kicina a WEF szlovákiai partnerszervezete, a Szlovák Vállalkozói Szövetség (PAS) igazgatója szerdán az MTI-vel.

A G20-aknak együtt kell élénkíteniük a világgazdaságot

Stocklandyard

A legnagyobb felzárkózó és fejlett ipari gazdaságok húszas csoportjának (G20) együttes fellépéssel kell globális gazdaságélénkítésbe fogniuk, ellenkező esetben a világgazdaság jövőre recesszióba és "deflációs dugóhúzóba" kerülhet - áll az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőcsoport új helyzetértékelésében.

Roubini ismét korábbra jósolja a maják világvégét

Stocklandyard

Három-hat hónapon belül ellehetetlenül Olaszország és Spanyolország piaci finanszírozása, és ezzel megkezdődik az euróövezet felbomlása, ha nem indulnak el a szükséges reformok, a fiskális unió, a bankunió és a transzferunió kialakítása - véli Nouriel Roubini.

BRIC országok vonzóak a nemzetközi kiskereskedelmi láncoknak

Stocklandyard

A legnagyobb fejlődő országok, kiváltképp a BRIC csoport (Brazília, Oroszország, India és Kína) a legvonzóbbak továbbra is a globális kiskereskedelmi hálózatok számára, Magyarország ugyanakkor nincs a 30 legvonzóbb ország között - derül ki az A.T. Kearney Global Consumer Institute kutatóintézet legfrissebb jelentéséből.

Megvonta Spanyolország elsőrendű besorolását az S&P

Stocklandyard

Megvonta az euróövezeti tag Spanyolország elsőrendű adósbesorolását a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő, meredeken rontva egyben a spanyol gazdaságra adott teljesítmény-előrejelzését is.

Stresszes lett a stresz teszt

Stocklandyard

A 19 legnagyobb intézménynek várhatóan majdnem 75mrd dollár tőkére lesz szüksége, ha a teszt által vázolt körülmények kialakulnak a gazdaságban.

Május a bika csillagjegye!?!

Stocklandyard

Érdemes megnézni tavaly májusban mi történt a piacon. Természetesen nem jelenti, hogy most is ez lesz, de a történelem ismétli magát.