Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: görögország

Könnyíteni kell Görögország törlesztési terhein

Stocklandyard

Soros György szerint feltétlenül el kell engedni a görög közadósság egy részét, különben az ország soha nem fog tudni talpra állni. Amennyiben Németország nem változtat európai politikáján, azzal csak a szélsőséges politikai pártok felemelkedését segíti - figyelmeztetett a befektetési szakember a német Spiegel Online hírportálnak adott interjúban.

Bankokhoz jutott a Görögországnak nyújtott hitelek kétharmada

Stocklandyard

A görög államháztartás stabilizálását célzó nemzetközi hitelek kétharmada bankokhoz és befektetőkhöz jutott - írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung című német lap az Attac nemzetközi globalizációkritikus szervezet számításai alapján.

Csak a véletlen mentette meg Görögországot

Stocklandyard

Próba-szerencse alapon sikerült megmenteni Görögországot az államcsődtől - idézi Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Bloomberg hírügynökségnek adott interjúját pénteken a Die Welt napilap online kiadása.

Görögország megkapja a következő hitel részletet

Stocklandyard

Lezárták görögországi felülvizsgálati országlátogatásukat a nemzetközi hitelezők által alkotott trojka szakértői, és jelezték, hogy a konszolidációs pálya rendben van, ami arra utal, hogy az euróövezeti tagállamok hamarosan jóváhagyhatják az előző hitelrészletből fennmaradó 2,8 milliárd eurós összeg folyósítását.

Tragikus görög GDP adat

Stocklandyard

Görögország hazai összterméke (GDP) 6,9 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - közölte pénteken a görög statisztikai hivatal, az Elstat, némileg javítva a novemberi 7,2 százalékos becslését.

Csökkent a Görögországba látogató turisták száma

Stocklandyard

Összességében csökkent a Görögországba látogató turisták száma idén az első kilenc hónapban a nemzet bank pénteken publikált adatai szerint - számolt be az ekathimerini.com hírportál.

Szegényednek a görögök

Stocklandyard

Emléknapot tart a Nógrádi Történeti Múzeum pénteken Habsburg Ottó (1912-2011), a Páneurópai Unió elnöke, az Európai Parlament tagja születésének századik évfordulója alkalmából.

Már megint görög para

Stocklandyard

Brüsszeli sajtóértesülések szerint komoly nézeteltérés támadt a Nemzetközi Valutaalap és az eurózóna pénzügyminiszterei között Görögország finanszírozásával kapcsolatban az úgynevezett Eurogroup keddi rendkívüli találkozóján.

Sztrájk parádé Görögországban

Stocklandyard

A jövő héten ismét megbénulhat az élet Görögországban, mivel több szakma képviselői is sztrájkra készülnek. A kormány várhatóan szerdán kezdi meg az újabb megszorító csomag és a 2013. évi költségvetési tervezet vitáját.

1 - 10 / 17 Régebbi cikkek →