Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: franciaország

A francia parlament elfogadta a bankreformot

Stocklandyard

A francia parlament csütörtökön elfogadta a bankreformot, amelynek értelmében elválasztják a bankok saját számlás ügyleteit a kereskedelmi banki tevékenységüktől a betétesek biztonsága érdekében. Francois Hollande államfő választási ígéretével ellentétben azonban a jogszabály nem hoz létre kétféle pénzintézetet.

Franciaország is leminősítve

Stocklandyard

Megvonta Franciaországtól a lehetséges legjobb, "AAA" államadós-osztályzatot pénteken Fitch Ratings, egyebek mellett azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az adósságfolyamatok rosszabbak a cég által eddig vártnál.

Tombol a szocializmus Franciaországban

Stocklandyard

A lakhatási gondok és az eladósodottság leküzdésére az elkövetkező öt évre mintegy 2-2,5 milliárd eurós értékű intézkedéscsomagot jelentett be kedden Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök, a társadalom 14 százalékát sújtó szegénységről rendezett nemzeti konzultáción.

Megegyezett a volt IMF-vezér és a szobalány

Stocklandyard

Peren kívül megegyeztek egymással hétfőn New Yorkban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn és az őt nemi erőszakkal vádoló szobalány, Nafissatou Diallo jogi képviselői.

Ismét lehet 60 évesen nyugdíjba menni Franciaországban

Stocklandyard

Ismét lehetővé vált 60 éves korban nyugdíjba vonulni Franciaországban, miután csütörtökön életbe lépett az a rendelet, amelynek értelmében a 18-19 éves korukban munkába álltaknak nem kell megvárniuk, hogy elérjék a 62 éves hivatalos nyugdíjkorhatárt.

Franciaországban is elkerülhetetlenek a megszorítások

Stocklandyard

Franciaország kénytelen szigorú megszorításokat végrehajtani, hogy a költségvetést kézben tarthassa és a gazdaság egyensúlya helyreálljon, ez azonban rövid időn belül sztrájkokat, tüntetéseket okozhat - állapította meg Fejérdy Gergely, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) tudományos főmunkatársa elemzésében, amelyet az MKI honlapján tettek közzé.

Franciákat is sújtja a hatalmas államadósság

Stocklandyard

A "példátlan válsággal" és a "nyomasztó államadóssággal" szembeni fellépésre kérte kedden a franciákat Jean-Marc Ayrault miniszterelnök a kormányprogramot ismertető beszédében a nemzetgyűlésben.

A francia kormány se kezd adósságtörlesztésbe

Stocklandyard

Franciaország államadóssága a vártnál nagyobb mértékben fog növekedni jövőre, az eddig tervezett GDP arányos 88,3 százalék helyett 89,1 százalékra, s a csúcspontját 2013-ban 89,3 százalékon fogja elérni - derül ki a szerdán a kormány elé beterjesztett módosított költségvetésből.