Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: ciprus

EB szerint Ciprus egyedi eset

Stocklandyard

Ciprus esete egyedi, és a mediterrán szigetország számára kidolgozott megállapodás nem teremt precedenst - jelentette ki kedden az Európai Bizottság egységes piacért és szolgáltatásokért felelős szóvivője, Chantal Hughes.

Moszkva földgázkoncessziót akar Ciprussal

Stocklandyard

Londoni elemzői vélemények szerint az orosz kormány várhatóan földgáz-kitermelési koncessziót fog kérni a ciprusi kormánytól a pénzügyi segítség fejében.

Ciprusi dráma alakulása

Stocklandyard

Várhatóan nem okoz járványszerűen terjedő betétesi rohamot az európeriféria más országaiban a hétvégére kidolgozott 10 milliárd eurós ciprusi pénzügyi mentőcsomag, amely a tervek szerint egyszeri jelentős illetéket is kiróna a ciprusi bankokban elhelyezett betétekre azok értékének arányában - vélekedtek vasárnapi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Ciprust is agyonvágták

Stocklandyard

Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív adóskockázati kategóriába minősítette vissza Ciprus államkötvény-osztályzatát csütörtökön a Moody's Investors Service, mivel véleménye szerint a bankrendszer feltőkésítési igényéből eredő adósságtöbblet valószínűleg fenntarthatatlannak bizonyul, és emiatt egyre nagyobb az esélye Ciprus törlesztésképtelenné válásának.

Agresszív mértékben leminősítette Ciprust a Moody's

Stocklandyard

Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen a spekulatív sávba minősítette vissza Ciprus kormánykötvény-kötelezettségeinek kockázati besorolását hétfőn a Moody's Investors Service, a ciprusi bankrendszerben mutatkozó "mélységes problémákra" hivatkozva.