Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: brit

Korlátoznák a munkaerő szabad áramlását.

Stocklandyard

Az EU-gazdaságok közötti szabad munkaerő-áramlás rendszere nem úgy működik, ahogy eredetileg eltervezték, ezért uniós szintű korlátozásokat kellene meghonosítani - áll az egyik vezető londoni társadalmi-gazdasági kutatóintézet szerdán előterjesztett javaslatcsomagjában.

Nem volt kettős mélypontú recesszió a brit gazdaságban

Stocklandyard

Az eddigi becslésekkel ellentétben mégsem volt kettős mélypontú recesszió a brit gazdaságban, viszont a pénzügyi válság elhatalmasodása utáni visszaesés sokkal mélyebb volt a korábban számítottnál - közölte átfogó csütörtöki felülvizsgálatában a brit statisztikai hivatal (ONS).

Példátlan reálbércsökkenés kísérte a brit recessziót

Stocklandyard

A modern brit gazdaságtörténetben példátlanul széleskörű reálbércsökkenés kísérte a brit gazdaság legutóbbi recesszióját - állapítja meg szerdán közzétett elemzésében a londoni Költségvetési Tanulmányok Intézete (IFS).

Egyre népszerűbb a brit "milliomosvízum"

Stocklandyard

Meredeken emelkedik azoknak a külföldi - főleg orosz és kínai - milliomosoknak a száma, akik igénybe veszik a nagybefektetők számára négy éve meghonosított különleges brit letelepedési vízumot.

A britek többsége kilépne az EU-ból

Stocklandyard

A britek többsége azt pártolná, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból egy új, vasárnap ismertetett országos felmérés szerint.

Brit befektetőkkel egyeztetett Szijjártó Péter

Stocklandyard

A legnagyobb magyarországi brit befektetőkkel folytatott egyeztetést Szijjártó Péter kedden Budapesten; a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta a brit munkaadókat a kormány munkahelyvédelmi akciótervéről, valamint a bürokratikus és adminisztratív terhek további csökkentésének szándékáról.

Az RBS teljes államosításán gondolkodik a brit kormány

Stocklandyard

Az egyik legnagyobb brit bankcsoport, a Royal Bank of Scotland (RBS) teljes államosításának lehetőségét fontolgatják vezető brit kormánytisztviselők, mivel elégtelennek találják az RBS és a többi brit nagybank vállalati hitelezési aktivitását - írta csütörtökön a Financial Times.

A brit "AAA"-t féltik a befektetők

Stocklandyard

A brit államadósság legnagyobb intézményi befektetői attól tartanak, hogy a mélyülő brit recesszió veszélybe sodorhatja Nagy-Britannia elit "AAA" szuverén hitelminősítői adósosztályzatát.

Büntették a Barclayst

Stocklandyard

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi bankbotrányában elsődlegesen érintett brit bankcsoport, a Barclays osztályzati kilátását csütörtökön a Moody's Investors Service.

1 - 10 / 12 Régebbi cikkek →