Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: autó

Csökkent a járműgyártás Csehországban

Stocklandyard

Visszaesett a járműgyártás Csehországban. Az idei első hat hónapban összesen 589 076 gépkocsit gyártottak, ami éves szinten 12,8 százalékos visszaesés - közölte az Auto Sap autóipari szövetség pénteken.

Eltűntek a piacról a néhány éves használt autók

Stocklandyard

Az új autók eladásának 2009 óta tartó mélyrepülése miatt alig 9 ezer háromévesnél fiatalabb személyautó közül válogathatnak az érdeklődők a tavalyelőtti csaknem 20 ezer helyett - közölte a Használtautó.hu internetes szakportál szerdán.

Jól fogynak az új autók

Stocklandyard

Októberben 4047 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 15,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első tíz hónapban pedig 16,2 százalékkal 43 369-re nőtt az új autók száma - közölte hétfőn a Datahouse autópiaci adatszolgáltató adataira hivatkozva a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

Pörög a használtautó piac

Stocklandyard

A harmadik negyedévben ismét élénkült a használtautó-piac: az időszak során elkelt használt autók összértékének változását mutató használtautó-index 2,8 százalékponttal áll magasabban, mint a második negyedév végén.

Rekordfélévet zárt a pozsonyi Volkswagen

Stocklandyard

Fennállásának legeredményesebb félévét tudhatja maga mögött a Volkswagen Slovakia, amely az év első hat hónapjában több mint kétszeresére növelte termelését az előző év hasonló időszakához képest - közölte az MTI pozsonyi irodájával Vladimír Machalík, a pozsonyi VW szóvivője kedden.

A kínai lokálpatriotizmus

Stocklandyard

A kínai kormány a jövőben hazai gyártású autókat akar látni az állami gépkocsi flottában - derült ki az ipari és információs technológiai minisztérium által közzétett listából.