Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: ausztria

Súlyos hiba lenne Ausztria távozása az EU-ból

Stocklandyard

Súlyos hiba lenne az "Öxit", vagyis Ausztria távozása az Európai Unióból, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor népszavazásra kell bocsátani az uniós tagság kérdését - mondta Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) államfőjelöltje egy keddi német lapinterjúban.

Drága volt az osztrák árvíz

Stocklandyard

Összesen 250 millió eurót fizetnek ki a júniusi rendkívüli áradással összefüggésben az osztrák biztosítótársaságok - közölte a szakmai szövetség alelnöke egy keddi sajtótájékoztatón.

Tovább nőtt a munkanélküliség Ausztriában

Stocklandyard

Tovább növekedett, a tavaly áprilisihoz képest 9,7 százalékkal emelkedett a munkanélküliek száma Ausztriában az év negyedik hónapjában - közölte az osztrák munkaügyi és szociális minisztérium.

A jóságos bankvezér

Stocklandyard

Visszautalta a banknak 2012-es jövedelme egy részét, kétmillió eurót Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója - írta kedden egy osztrák napilap.

Megerősíti az osztrák AAA-t a Fitch

Stocklandyard

Megerősítette Ausztria lehetséges legjobb, AAA hosszú távú államadós-osztályzatát pénteken a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor felhívta a figyelmet az osztrák bankrendszer kelet-európai jelenlétéből fakadó kockázatokra is.

A Vienna Insurance Group macedón biztosítót vásárol fel

Stocklandyard

Növeli macedón piaci részesedését a magyarországi Union és Erste biztosítók osztrák anyavállalata, a Vienna Insurance Group (VIG), miután megállapodást kötött a QBE Makedonija 75 százalékos tulajdonhányadának megvásárlásáról - közölte a társaság hétfőn.

Nem szabad túlértékelni a három osztrák bank leminősítését

Stocklandyard

Az európai bankszektor helyzetének újraértékelésével összefüggésben kell felfogni és nem szabad túlértékelni, hogy a Moody's leminősített három osztrák nagybankot - vélekedett az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) kormányzója szerdán.