Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Világ

Terjednek a fogyasztási adók!

Stocklandyard

A kormányok az egész világon több bevételt terveznek beszedni az áfából, miután a társaságiadó-kulcsok a társaságok profitjával együtt csökkennek, és a vállalati nyereség valamint a munkaerő is egyre szabadabban áramolhat - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a KPMG az OECD legfrissebb, fogyasztási adókat elemző kiadványát kommentálva.

200 millió munkanélküli van a világon

Stocklandyard

A válságból való kilábalás alapvető eleme a foglalkoztatás bővítése, a világban 200 millió munkanélküli van, a krízis óta számuk 27 millióval növekedett - mondta Mark Levin, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) budapesti regionális irodáján vezetője szerdán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) konferenciáján Budapesten.

A Kreml kevesebet ér a Colosseumnál

Stocklandyard

Híres épületeket értékelt fel az Uphill tanácsadó cég, a listából kiderült, a Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál.

Óriási összegeket rejtegetnek a szupergazdagok

Stocklandyard

A világ pénzarisztokráciájának leggazdagabbjai legalább 21 ezer milliárd dollárnak megfelelő vagyont rejtegetnek hazájuk adóhivatalai elől külföldi adóparadicsomokban - áll az egyik vezető londoni üzleti tanácsadó cég új, vasárnap ismertetett globális felmérésében.

Mediterrán álom költségei

Stocklandyard

Egy érdekes kép amit a New York Times publikált a héten. Jól látható, hogy milyen szintű körbe tartozás van és adott államok problémái milyen mértéket nyújtanak.