Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Szlovákia

Megadóztatná víz exportját a szlovák kormány

Stocklandyard

Vállalkozás tárgyává teszi és így kereskedelmi cikként kezeli a vizet a szlovák környezetvédelmi tárca új víztörvénye, amely a kivitelre szánt vízre 40 százalékos adót vetne ki - közölte a Hospodárské Noviny (HN) pozsonyi gazdasági lap kedden.

Sokat takarítanak meg a Szlovákok

Stocklandyard

Szlovákiában a lakossági bankbetétek összege éves szinten 5,1 százalékkal nőtt 2013 első negyedévében - derült ki a Postová Banka elemzéséből, amelyet pénteken juttattak el az MTI pozsonyi irodájához.

Csak a szlovákok fele tartaná meg eurót

Stocklandyard

Csak a szlovákiai lakosság fele ragaszkodik ahhoz, hogy az országban továbbra is az euró maradjon a fizetőeszköz - közölte a NMS Market Research piackutató felmérésére hivatkozva a Sita szlovák hírügynökség hétfőn.

Továbbra is negatív a szlovák bankrendszer kilátása

Stocklandyard

Továbbra is negatív a szlovák bankrendszer kilátása, tekintettel a folyamatosan gyenge euróövezeti gazdasági teljesítményre, amely a szlovák gazdaság növekedését is visszafogja, és így rontja a szlovák bankok működési környezetét - közölte hétfő este Londonban ismertetett szektorelemzésében a Moody's Investors Service.

Remek teljesítményt nyújt a szlovák gazdaság

Stocklandyard

Húsz évvel a Szlovák Köztársaság létrejötte, a közös Csehszlovák állam kettéosztása után a tavalyi év végére a szlovák gazdaság teljesítménye már csaknem utolérte a cseh gazdaságét - derült ki az Unicredit Bank elemzéséből, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Rontott gazdasági prognózisán a szlovák központi bank

Stocklandyard

A szlovák jegybank (NBS) 2,7 százalékról 2,4 százalékra csökkentette Szlovákia idei, és 2 százalékról 1,6 százalékra a jövő évi gazdasági növekedésére vonatkozó előrejelzését pénteken.