Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Japán

Rekordmértékben csökkent a japán népesség tavaly

Stocklandyard

Közel 300 ezer fővel csökkent Japán lakossága a tavalyi év első kilenc hónapjában a kormány által kedden közölt adatok szerint, a 0,22 százalékos népességesés az eddigi legjelentősebb a szigetország történetében.

Eltörlik a deflációt Japánban

Stocklandyard

A defláció mindenáron való letörését és a januárban megfogalmazott kétszázalékos inflációs cél mihamarabbi elérését ígérték a japán jegybank csütörtökön hivatalba lépett új vezetői első sajtótájékoztatójukon.

Japán befektetők az euróválság fellángolásától tartanak

Stocklandyard

A japán intézményi kötvénybefektetők nagy többsége attól tart, hogy 2013-ban ismét fellángol az euróövezeti adósságválság - derül ki az egyik legnagyobb londoni pénzügyi szolgáltató csoport csütörtökön ismertetett legújabb felméréséből.

Energiatakarékossági programot indított a japán kormány

Stocklandyard

Energiatakarékossági programot indított a japán kormány a fűtési csúcsszezon közeledtével hétfőn, mivel a szigetország továbbra is áramellátási nehézségekkel küzd atomerőműveinek leállítása miatt.

Tombol a Japán maffia

Stocklandyard

A japán cégek 11,7 százalékától próbálnak védelmi pénzt szedni és egyéb juttatásokat kierőszakolni szervezett alvilági csoportok - derült ki a rendőrség, a szervezett bűnözés ellenes központ és az ügyvédi kamara közös felméréséből.

Bajban Japán

Stocklandyard

Éves összevetésben 68,7 százalékkal csökkent Japán folyó fizetési mérlegének aktívuma szeptemberben csütörtökön közzétett adatok szerint, elemzők szerint a szigetország gazdasági recesszióba léphet.

Különleges megfigyelés alá helyezik a fukusimai erőművet

Stocklandyard

Különleges felügyeletet megkövetelő létesítménynek minősítette a tavaly márciusban balesetet szenvedett Fukusima-1 erőművet a nemrég felállított japán atomenergiai szabályozó hatóság szerdán, miközben az erőművet birtokló TEPCO vállalat állami segítséget kért a becslései szerint tízezer milliárd jenbe (csaknem 100 milliárd euróba) kerülő sugármentesítéshez.

Németország megszólta Amerikát és Japánt

Stocklandyard

Nemcsak az Európai Unióban (EU) kell csökkenteni az államháztartási hiányt és az államadósságot, hanem a világ legfejlettebb és vezető feltörekvő országait összefogó G20 csoport nem európai tagjainál is, mindenekelőtt Japánban és az Egyesült Államokban - véli a német pénzügyminiszter.

1 - 10 / 14 Régebbi cikkek →