Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Euro

Befejezetlen építmény az euró

Stocklandyard

Befejezetlen építménynek nevezi az eurót Peter Praet a la Libre Belgique-nek adott, szerdán megjelent interjújában. Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának első belga tagja szerint az euró megalkotásakor hiba történt.

Már az eurot is felszámolnák

Stocklandyard

Ha nem sikerül fenntartani az euróövezetet, akkor rendezett módon kell felszámolni - mondta komoly feltűnést keltő beszédében a brit pénzügyi szolgáltatási szektor felügyelőhatóságának (FSA) elnöke.

Közösen kell megvédeni az eurót

Stocklandyard

Meg kell védeni az eurót, és közösen kell védekezni azok ellen, akik a nemzetközi porondon milliárdokban fogadnak a közös fizetőeszköz összeomlására - jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke kedden Pozsonyban.

Újabb európai megállapodás

Stocklandyard

Megállapodtak az euróövezeti országok pénzügyminiszterei (Eurogroup) hétfőn annak a szerződésnek a szövegében, amely szerint még idén létrejön a zóna stabilitását biztosító állandó mechanizmus (ESM).

EBRD megvédi a bankokat

Stocklandyard

Rendkívül magas szintű tanácskozással elindult a "Bécs 2.0" Kezdeményezés, vagyis az a koordinációs folyamat, amelynek célja a közép-kelet-európai gazdaságok - elsősorban a bankszektorok - megvédése az euróövezeti adósságválság negatív pénzügyi hatásaitól - közölte Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Eurozóna válsága egy képen

Stocklandyard

Érdekes képet találtam ismételten. Átláthatóan mutatja be, hogy melyik állam mekkora adóterhet is visel.