Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: Európa

Eurómilliárdok vesznek el a be nem szedett áfa miatt

Stocklandyard

Az Európai Unió teljes bruttó hazai terméke (GDP) másfél százalékának megfelelő, mintegy 193 milliárd euró, átszámítva mintegy 57,9 trillió forint adóbevételtől esnek el a tagállamok a be nem szedett forgalmi adó miatt; ez az összeg Magyarországon elérheti a GDP 3,7 százalékát - közölte csütörtökön az Európai Bizottság.

Elemzők szerint Britanniának EU-ban a helye

Stocklandyard

"Hatalmas stratégiai hiba" lenne, ha Nagy-Britannia távozna az Európai Unióból - áll az egyik londoni politikai elemzőház hétfőn közzétett helyzetértékelésében.

Hosszútávra fektetnek Európába

Stocklandyard

A hosszú távú finanszírozást nyújtó pénzintézetek elnökei és felsővezetői pénteki párizsi találkozójukon megalapították a Hosszú Távú Befektetők Európai Szövetségét (ELTI), amelynek célja, hogy együttes erővel elősegítse a fenntarthatóbb, intelligensebb és inkluzívabb európai növekedést - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt., a szervezet egyik alapító tagja.

Véget ért az eurózóna válsága

Stocklandyard

Az eurózóna válságának vége, most már a versenyképesség javításán és a növekedés megindításán van a sor - közölte Francois Hollande francia államfő szombaton Tokióban japán üzletemberek előtt.

Még mindig Európába érkezik a legtöbb külföldi tőke

Stocklandyard

Továbbra is Európában történt a legtöbb közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI) az Ernst and Young (E&Y) júniusi éves jelentése szerint, 2012-ben a világ külföldi működőtőke befektetéseinek 22,4 százaléka érkezett ide.

Kína és Európa a nagy globális kockázat

Stocklandyard

Kína és Európa jelenti a legfőbb lefelé ható kockázatot a világgazdaságra az egyik legnagyobb londoni pénzügyi szolgáltató csoport csütörtökön ismertetett legújabb befektetői felmérése szerint.

Tovább zsugorodik az európai haszongépjármű-piac

Stocklandyard

Októberben folytatódott az európai haszongépjármű-piac hanyatlása, 147 ezer járművet helyeztek forgalomba, 9,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - közölte kedden az Acea európai ágazati szakmai szervezet.

Újabb európai megállapodás

Stocklandyard

Megállapodtak az euróövezeti országok pénzügyminiszterei (Eurogroup) hétfőn annak a szerződésnek a szövegében, amely szerint még idén létrejön a zóna stabilitását biztosító állandó mechanizmus (ESM).

1 - 10 / 13 Régebbi cikkek →