Regisztráció Elfelejtett jelszó

Cikkek - címke: EKB

Az EKB kitart a laza monetáris politika mellett

Stocklandyard

A szerdai monetáris politikai döntéshozó ülést követő sajtótájékoztatón Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke megerősítette az euróövezeti pénzintézet elkötelezettségét a gazdaságösztönző célú, "laza" monetáris politika folytatása mellett.

Draghi megígérte az alacsony kamatot

Stocklandyard

Az euróövezeti alapkamat és a legfontosabb EKB kamatlábak a jelenlegi vagy annál alacsonyabb szinten maradhatnak még hosszú időn át - mondta az Európai Központi Bank (EKB) elnöke a csütörtöki kamatdöntő ülést követő frankfurti sajtótájékoztatón.

Értékpapírokat vásárolna az EKB

Stocklandyard

Az Európai Központi Bank tárgyalásokat kezdeményez eszközfedezetű értékpapírok esetleges vásárlásáról - jelentette be Mario Draghi, az EKB elnöke csütörtökön, a szervezet kihelyezett kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatón, Pozsonyban.

Európa a lassú halálba menetel

Stocklandyard

Az Európai Központi Bank (EKB) a lassú halálba vezeti Európát azzal, hogy ódzkodik nem konvencionális eszközöket bevetni a gazdaság élénkítésére - idézi a német Die Welt napilap online kiadása pénteken Soros György CNBC tévécsatornának adott interjúját.

Bundesbank módosítaná az uniós alapszerződést

Stocklandyard

Csak az Európai Unió (EU) működéséről szóló szerződés módosításával lehet bankfelügyeleti jogosítvánnyal felruházni az Európai Központi Bankot (EKB) a német jegybank (Bundesbank) elnöke szerint.

Európa bírálja a Moody's döntését

Stocklandyard

Bírálta az állandó euróövezeti válságkezelő rendszer (ESM) vezetője a Moody's Investors Service döntését, amellyel a hitelminősítő megvonta a legjobb adósság-kibocsátói besorolást az ESM-től és az ideiglenes válságkezelő rendszertől (EFSF). Az euróövezeti pénzügyminiszteri tanács (Eurogroup) elnöke pedig a döntésre reagálva hangsúlyozta, hogy az övezet országai kitartanak mindkét intézmény mellett.

Javult az euróövezeti befektetői hangulat szeptemberben

Stocklandyard

Az Európai Központi Bank szuverén kötvénypiaci intervenciós programjának köszönhetően szeptemberben március óta első alkalommal javult a befektetői hangulatindex az euróövezetben - közölte hétfőn a berlini Sentix gazságkutató intézet.

Majdnem lemondott a Bundesbank elnöke

Stocklandyard

A lemondást fontolgatta az utóbbi hetekben a német központi bank (Bundesbank) elnöke az Európai Központi Bank (EKB) államkötvény-vásárlási programja miatt - írta pénteken a Bild.

Túlterheltek az Európai Központi Bank dolgozói

Stocklandyard

Krónikusan túlterhelt az Európai Központi Bank (EKB) dolgozóinak nagy része, a munkavállalók érdekképviselete szerint ez már veszélyezteti az intézmény működését - írta kedden a Financial Times Deutschland (FTD).

1 - 10 / 11 Régebbi cikkek →