A magyar piac időzítése évek óta élményszámba megy, hogy amikor mi zárva vagyunk a világ kifordul önmagából. Nehéz megbecsülni, hogy hol fogunk nyitni, de a negatív tartomány mondhatni biztosnak tűnik.

BUX:

alt

A honi mókás fiúk úgy gondolták, hogy résig megveszik a piacot, majd szerdán pedig szépen megszivatják a shortosokat és nyitás az egekben lesz. Sajnos a katasztrófa hatásai messze túlmutatnak egy kisebb bonyodalmon, ezért elszámolták magukat zárásban pénteken. 22k-t jó volna hosszabb időre végre elhagyni, most a változatosság kedvéért lefele. Támasz lehet 21200 magassága, de erősnek csak 20k körüli szintet nevezném. Erősen meglepne, ha mégis felfele sziget fordulóval nyitnánk, akkor ellenállás a felső csökkenő trendvonal.

BUX1112:

alt

alt

Ezt nem sikerült egészen a résig húzni, de itt is szépen megvették az utolsó órát. 22600 a kulcsszint, annak elesése sok stoppot aktiválhat, persze, ha réssel teszi mindazt az csak fokozná a nap elején az eladói nyomást. Határidő továbbra is nehezen kalkulálható, ezért érdemes prompt bux értékeket nézni. Lefele 21800 lehet elérhető.

MOL:

alt

Céláron pihen a papír, nem sikerült rúla meredeken felpattannia, így úgy tűnik, hogy az eddig vezető MOL a következő időszakban alul teljesíthető lehet. Itt erős támasz a rés, amely ebben a körben elérhetővé válhat. Szerintem az megfogja az esést, részben kerül betöltésre, majd onnan ismételten fel, de korlátosan. Forgalom még nincs vételi oldalon, szóval egyelőre ne erőltessük a vételeket.

MTEL:

alt

Olcsó volt felkötni a végén, szinte adta magát a lehetőség. Amíg az 50 napos átlag felett van nincsen gond, vágásra részemről is 200 napos lehet a célár. Nem hiszem ez volna a piacvezető lefele a közeljövőben, így esésben érdemes lehet óvatosan mazsolázni.

OTP:

alt

Íme az őserdő hőse, aki péntek délután végigszáguldott az ellenállásokon és napi maximumon fejezte be a kereskedést. Azonban jól látszik, hogy ez kevés a boldogsághoz, mert még eső trendben a bank részvény. Támasz a pénteki minimum, vagyis a 200 napos mozgóátlag, de alatta elérhetővé válik a korábban kijelöl 5200as elsődleges céláram. Én továbbra se látom benne az erőt, ezért holnap visszaadhatja a pénteki csodafutását.

Richter:

alt

Kezd fordulós alakzat megjelenni a Ricter grafikonján, hiszen a forgalom magasabb már emelkedésben, illetve duplaalj gyanusnak nevezhetjük a chartot. Azonban ez mit sem ér, ha holnap 36k alá kerülne a részvény, mert akkor esés begyorsullhat. Itt továbbra is 35800 a kulcsszint, felette érdemes csemegézni.

Sok sikert, izgalmas nap elé nézünk mindannyian.