Lírai túlzás, de három nap esés már drámai hatást vált ki minden portálon, ezért gondoltam, hogy mi is keltsük a riadalmat. Persze a valódi kérdés, hogyan tovább?

BUX:

alt

A charton feltűnhet, hogy három nap esés után általában fordulat kvöetkezik, de nekünk bizonyíték kell és nem ígéret. Legegyszerűbb az volna, ha végra törné a bux 22.000-es kulcsszintet amely felfele és lefele is ellenállásként funkcionált idei évben. ezt követően 2000 pontos esést várhatnánk még a közeljövőben, amelyet lekereskedhetünk egyszerűen, hiszen a stoppot 22150 köré tesszük. Persze határidős kereskedés révén kamattartalom kockázat van a dologban, de prompt bux szintet érdemesebb figyelni és nem nagy pozíciót nyitni rögtön.

BUX1112:

alt

alt

Elsődleges célárát elérte a határidő, de gyakorlatilag a másodikat is, csak ismételten a kamattartalom eltérés miatt nem nyerészkedhettek a shortosok. Rés itt is nyitva maradt, így ez felfele ellenállásként funkcionálhat. Lefele törne az index, akkor valószínűleg a 7-800as kamattartalom is lecsökkenne 600 köré. A charton az utolsó órában már kisebb sc-t láthattunk, de ennek önmagában még jelentőssége nincs. Egy fecske...

MOL:

alt

A letörés célára egybeesik az 50 napos mozgó átlagával, így valóban megállás következhet lefele. Már már hihetetlen forgatókönyv lett, hogy a mol eshet, de mindezt forgalommal tette ma. 200-as mozgó átlag felfele ellenállás lehet, de valójában csak 23200 magassága lehet gond a papírnak. Tér van még lefele bőven, de nem tudom mennyire reális egy nagy esés benne, de mindesetre a mai első óra kitárazása figyelmeztető jel lehet.

MTEL:

alt

Letörte a támaszt, célárat még nem érte el. Én vételekkel azonban megvárnám az 560-as szintet, mert nem minden spekinek van közel az osztalék időpontja...

OTP:

alt

Réssel esett ki az ékből, napközben sem sikerült visszamásznia, ezért annak alsószára már ellenállás. 5455 felett érdemes óvatos longot nyitni, de ha folytatódik lefele a történet, akkor első célár 5200. Forgalom nem volt egetrengető, de inkább eladásokban jelentkezett.

Richter:

alt

Duplaaljnak néz ki a chart, amely csak 38000 magasságában validálódna. Forgalom nem volt egetrengető, azonban az előző aljnál jelentkezett fele is megerősíti a teoriát. Lehet csipegetni óvatosan, stoppot pedig 35800 köré vagy alá tenni.

Sok sikert!