Ma végre jelentős elmozdulás volt a béten, végre úgy tűnik, hogy irányt találhat az index és vége az oldalazásnak. Nézzük a lehetőségeinket a papírokban. Felhívnám figyelmeteket, hogy mindegyik esetben először a napi felbontású grafikon, majd a 60 perces lesz feltöltve.

BUX1112:

alt

alt

Úgy tűnik, hogy a határidő törte a 21, 50 és 200 napos szintet is egy nap alatt, de kiemelném, hogy forgalom nem nagyon volt benne. Mondjuk ez felfele se volt akadályozó tényező, de számomra továbbra is fontos szempont maradt. A határidőben kulcsszintnek számít 22600, amely célára is a mostani esésnek lefele, annak törése nyitna meg nagyobb mozgásteret a továbbiakban. Az elsődleges célárunk 22900, majd 22600, felfele pedig 23400 a kulcsszint. Én reális esélyét látom egy nagyobb korrekciónak, ezért 23400 alatt a shortot keresném továbbra is, de 22600-hoz közeledve kivárnék. Jó belépési pont lehet lefele 22450, ha egyszer eljut oda határidő.

MOL:

alt

alt

A kitörési szintet teszteli vissza a mol ezzel az eséssel, igazán probléma vevőknek csak 22900 alatt kezdődne, addig kalkulálható stop vadászat. Forgalom itt sincs esésben, de még megjöhet. :)

A következő támasz 50 napos mozgó átlag, de szerintem az nem fogná meg lefele.

MTEL:

alt

alt

Duplacsúcs gyanu 567 alatt validálódna, de a célára mindössze az előző ellenállás 560. Úgy tűnik, hogy itt is csak visszatesztelésről beszélhetünk. Forgalom nem nagyon volt emelkedésben, tehát korábban a nagy kitárazások eladói még nem jelentek meg vevőként a piacon. 560 kulcsszint, alatta a mocsár és akár előző alj magassága is szóba jöhetne. Ahogy egy nagybecsű, messzeföldön híres elemző uriember szokta írni, lefele korlátos.

OTP:

alt

alt

alt

50 napos átlagot és emelkedő csatornát törte, forgalom ma itt se volt, de ettől függetlenül 200 napos átlag elérhető lefele. Korábban folyamatosan negatív jelzések érkeztek a chartról ezért várható a korrekció benne. Érdemes figyelni a CDS árazásunkat(pl linkajánló jobb oldalon), mert korreláció felfedezhető az otpvel. Erős támasz 5450 és 5050, ellenállás pedig 5650.

Richter:

alt

Ennyire futotta volna felfele a papírtól? Igen rondán visszaütötték ma, ráadásul a forgalom is elég magas volt a emelkedő napokhoz képest. 36500 magasságában vevők ismét megjelenhetnek és megpróbálhatják 36k felett tartani a részvényt. Egyelőre az első kísérlet csúnyán romba dőlt, duplaalj lehetősége azonban még lehetséges. Negatívabb forgatókönyvvel most nem foglalkozom, de 35800 alatt stoppolni érdemes.

Sok sikert!