Egyelőre úgy tűnik, hogy a drámai pillanatok már a múlt ködébe vesztek, továbbiakban nem számít, ha lángolni fog Észak-Afrika. BÉT remek teljesítményt nyújtott elmúlt három nap során, csak egy gyengélkedő van, aki orvosságra szorul.

BUX:

alt

Duplaaljból számított célárat elérte, így 1-2 nap pihenő következhet mielőtt tovább folytatja felfele az útját, esetleg visszaesik a kitörési szint alá. Konszolidáció egészséges, de nem kötelező a piac számára. Fontos szintek 22700 és 23100. Amíg utóbbi felett van jogosan lehetünk optimisták a piaccal szemben, de a két érték között kis oldalazással számolnék.

BUX1112:

alt

Főleg a kt tágulásnak köszönhető, hogy ennyivel impozánsabb az emelkedés a bux atáridő esetében. 23800 az első támasz, alatta 23400 következik. Felfele 24400 vagyis az előző csúcs a célár, de konszolidációra számítanék, mert erősen túlvett a piac. Forgalom pénteki kitörés óta csökken felfele. Érdemesebb a bux értékeket figyelni pozíció nyitásakor.

MOL:

alt

alt

Imponáló emelkedés, amelynek végső célárát gyakorlatilag elérte, ezért most korrekcióra számítanék a papírban. Forgalom folyamatosan magas volt, tehát valóban lehetett a papírban portfolio átrendezés, bár a kis közkéz miatt, oda teszik, ahova szeretnék. 23200 felett vétel keresés javasolt, ha sikerül kiaalkítani efelett egy aljat, egészséges viselkedés volna és pompás vételi jelzés. Rés érintetlen maradt, nincs eladó.

MTEL:

alt

A számított 5580-as célárat elérte, egyelőre megelégedett ennyivel a papír, így konszolidál. Esésben vételt keresném, 550 erős támasz, alatta 545. Gyorsjelentés alapján az osztalék bőven kifizethető, az új MNB tanács miatt pedig állampapír hozamok vélhetően esni fognak májusig. Ez alapján jelenlegi árfolyamon közel 10%-os kedvező adózású osztalékra van lehetőség. Várhatóan ez csökkenni fog, ezért érdemes csipegetni. 535 alatt negatívak lehetünk, mert akkor ismételten min. 520 következhet, de erre kisebb az esély. Felfele a következő célár 572.

OTP:

alt

9%os emelkedés 3 nap alatt, igen bátor. A papír rövid időtávon korrekcióra szorulna, ahol egy magasabb aljat alakíthatna ki valahol 5600 felett. A héten jön a gyorsjelentés, így valószínűleg vannak egyenlőbbek is a piacon...

A letörési kísérlet során komoly vételi erő jelentkezett, így jelenleg itt sincs eladó egyelőre a piacon. Ha egy hasonló forgalmú gyertyát sikerül összehozni lefele, akkor negatívba fordulhat az összkép.

Richter:

alt

Ki törődik szegény Richterrel? Tehetnénk fel a kérdést joggal, de pillanatnyilag, egy ékbe szorult kiabáló gyógyszer papírt láthatunk. Amíg ebből nem lép ki felfele nagy forgalommal kár vele foglalkozni. Úgy tűnik, hogy itthon nem ez a piaci szegmens lesz a kedvezményezett, de bármikor mondhat valaki valamit és változhat. Azonban a chart nem erről tanuskodik. Jól látszik, hogy a facebook barátok megkaptak az üzenőfalon az égi jelet az eladásra. Nagy forgalmú vételi napra érdemes várni, van itt is még tér lefele, elég nagy.

Sok sikert!