A mai piaci szárnyalás apropójából érdemesnek találtam egy pillantást vetni a bét vezér mozgására. A havonta kiemelt otp elemzés következik.

OTP 60 perces:

alt

Réssel indult a mai kereskedés és igen erőteljes emelkedés miatt várhatóan nyitva is marad napon túl. A charton látható, hogy erős támaszról 5290-ről pattant a papír, majd az előző célár és csúcs 5470 áttörését követően megjött a forgalom. Így az emelkedésben további potenciál van. Mai napra nagy kudarcot jelentene az 5470 alatti zárás, ami egy jelentős esést vetítene előre a következő napokra. Felfele optimista célárunk lehet 5750, mára legfeljebb az emelkedő csatorna teteje.

OTP napi: cikk elliottos része javítva.

alt

Fontos nap lehet mai, ha hosszú idő után ismételten a 200 napos fölé sikerül húzni az otpt. A forgalom eddig még elég kevés, de kereskedés nagyobb része még hátra van a napból, így jó volna összehozni egy kb. 3,5 millió darabos részvény cserét vagy többet. Ez az elliott hullám úgy nyúlik, mint a rétes tészta, de a B pontot követő mozgások egy újabb kis elliottot jelölnek ki. Mivel az elliott szabálya kimondja, hogy a harmadik emelkedő szakasz nem lehet a legkisebb, ezért a most zajló utolsónak kell annak lennie. Az 5168-5480 között zajlott 312 pontos emelkedésnél kevesebbnek kell lennie. 5294-hez hozzáadjuk a különbséget, amely így 5605-ös célárat jelent maximum. Ez persze nem garancia semmire, de be szerettem volna mutatni, egy ilyen fajta technikai elemzési módszert is. Egyébként, ha törjük a csökkenő trendvonalat várhatóan könnyedén teljesül az. Lefele az első támasz 5290, majd 5180.

OTP hetes:

alt

Jól látszik az utóbbi idők gyengesége a papíron. Még mindig letapadva araszolgat a csatorna alsó trendvonalán, ami nem az erő jele. A longosok reménye az lehet, hogy ez csak az évvégi érdektelenség miatt van és hamarosan nagy erővel veheti célba a csatorna tetejét. Az 50-es mozgó átlag áttörése lehetne az első lépés a hegymászáshoz. Shortosok rémálmának a zászló formációnak továbbra is van létjogosultsága.

Sok sikert!