Alapok Online névvel online befektetési alap értékesítési felületet indított a Concorde ALAPKEZELŐ. Jelenleg a társaság 15 legnépszerűbb befektetési alapja érhető el az online platformon, ezek között szerepelnek a tavalyi év legjobban teljesítő kötvény-, részvény- és abszolút hozamú alapjai is.

Bilibók Botond, a Concorde ALAPKEZELŐ vezérigazgatója szerint a sikeres pénzügyi szolgáltatók csak úgy őrizhetik meg versenyképességüket, ha szolgáltatásaikat digitálisan is elérhetővé teszik, a 22 éve sikeresen működő Concorde ALAPKEZELŐ pedig e téren is az elsők között kíván lenni.

A Concorde ALAPKEZELŐ a napokban elindította online befektetési alap értékesítési platformját, az Alapok Online-t, amelyen jelenleg a társaság 15 népszerű befektetési alapja található meg. Az online felületen keresztül az alapok mindenki számára elérhetők, díjmentesen megvehetők és eladhatók. Az alapok forgalmazása szinte teljes mértékben megoldható online módon, a regisztrációtól egészen a szerződéskötésig, amennyiben az ügyféljelölt már rendelkezik bankszámlával bármelyik pénzintézetnél, a szerződés-aláírási és számlanyitási folyamat elektronikusan rendezhető. A befektetések biztonsága tekintetében is egyedülállót alkotott a társaság. A KELER-rel (KELER Központi Értéktár Zrt.) való megállapodásnak köszönhetően a Concorde ALAPKEZELŐ online felülete minden ügyfelének a központi értéktárnál személyre szóló nevesített számlája lesz. Ezzel az egyik legbiztonságosabb magyarországi rendszer jön létre. „A globális trendek azt mutatják, hogy egyre nagyobb teret nyer a pénzügyi szolgáltatások digitalizációja, amelynek köszönhetően olcsóbban, gyorsabban és egyszerűbben kezelhetők pénzügyeink, befektetéseink. Hiszünk abban, hogy érdemes kiaknázni az online technológia előnyeit és segítségével az eddig kiszolgált privát és intézményi befektetői körön túl is közelebb vihetjük befektetési termékeinket a megtakarítókhoz. Ezért hoztuk létre az Alapok Online-t, amelyen mostantól bárkinek, bárhol elérhetők befektetési alapjaink és elismert portfóliókezelőink tudása” – mondta Bilibók Botond, a Concorde ALAPKEZELŐ vezérigazgatója. „Az online elérhetővé tett alapok kiválasztásakor arra törekedtünk, hogy minden befektető megtalálja a számára legmegfelelőbb befektetési lehetőséget, kockázatvállalási hajlandóságának vagy a befektetett vagyon nagyságának megfelelően. Az azonban kijelenthető, hogy bármilyen ügyfélről is legyen szó, az Alapok Online-on a legjobb teljesítményű alapjaink közül válogathat” – emelte ki Szabó László, a Concorde ALAPKEZELŐ Zrt. alapítója és elnöke. Az online forgalmazott alapok között több abszolút hozamú, pénzpiaci-, kötvény- és részvényalap is megtalálható, ilyen például a kiemelkedő teljesítményű Concorde Kötvényalap, a Concorde Részvényalap, valamint a díjnyertes portfóliómenedzserek által kezelt Concorde Columbus Származtatott és a Platina Pí Származtatott abszolút hozamú alap is. Bilibók Botond kiemelte, hogy az online elérhetőség nem írja felül azt az elvet, hogy a befektetési alapok alapvetően azon megtakarítók számára jelentenek hatékony megoldást, akik minimum 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodnak, már rendelkeznek megtakarítással, vagy képesek rendszeresen félretenni. Mindamellett, hogy közvetlenül, kényelmesen fektethetnek be, továbbra sem a napi kereskedés a cél, fontos hogy a választott alapok jellemzőivel és a saját kockázattűrő képességével a befektető tisztában legyen.