A K&H Bankcsoport 7,1 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el az első félévben, ami 9,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. A második negyedévi adózott nyereség 3,9 milliárd forint volt, 22 százalékkal több az előző negyedévinél és mintegy fele a tavalyi második negyedévinek - közölte a hitelintézet szerdán az MTI-vel.

A profit csökkenése elsősorban az extra adóterheknek és a pénzügyi tranzakciós illeték növekedésének tulajdonítható, amit az alacsonyabb hitelkockázati céltartalék és a folyamatosan szigorú költséggazdálkodás részben ellensúlyozott. A nem-teljesítő hitelek aránya 11,9 százalék volt június végén, összességében az előző negyedévi szinten maradt - kommentálta a konszolidált nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti eredményeket a közleményben Hendrik Scheerlinck, a K&H csoport vezérigazgatója.

A K&H Biztosító 1,4 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta a félévet, megerősítette piaci helyzetét mind a nem-életbiztosítási, mind a rendszeres díjas életbiztosítási termékek terén - áll a közleményben.

MTI