Úgy tűnik, hogy tombol a bika a hazai tőzsdén, azonban még csak most sikerült kissé meghaladni az októberi index csúcsot.

BUX:

alt

Az emelkedés az utóbbi egy hónapban gyakorlatilag korrekció nélkül zajlott, így már túl vett állapotban került az index RSI értéke. A múltbéli tapasztalatok alapján vétellel érdemes kivárni egy korrekciót, aminek mértéke várhatóan legalább 600 pont lesz. A célárat gyakorlatilag elérte az index, de a hét elején várhatóan meg is haladja, ezért érdemes lesz a határidős long stoppokat magasabbra húzni. 18850-es visszatesztnél magasabb korrekciós alj kialakítása szépen beleillene a történetbe. A következő emelkedő szakaszban számíthatunk újabb - mérési - rés megjelenésére.

MOL:

alt

Az ősszel kereskedett sáv tetejéig emelkedett a részvény árfolyama, de egyelőre nem sikerült annak meghaladása. Az ősz folyamán zajlott fals kitörési kísérlet sokak számára emlékezetes maradhatott, de annak meghaladását követően jöhet a bűvös 20.000. A MOL is túlvettség jeleit mutatja, ezért beszállásra nem ideális a környezet.

MTEL:

alt

Szép csendben emelkedett 15 százalékot a bluechipek fekete báránya az elmúlt egy hónap során. A történelmi mélypont elérését követő erőteljes emelkedés mértéke meghaladta várakozásaimat. Úgy tűnik, hogy kitisztult a piac, ezért érdemes lesz figyelni a papír viselkedését korrekcióban. Fontos, hogy az 50 napos átlag fölé sokáig nem volt képes emelkedni a papír, azonban most könnyedén vitte át az eddigi ellenállást. Valószínű, hogy megtörtént a trendváltás.

OTP:

alt

OTP is közelít a második célárhoz, amit még 2012 nyarán jeleztem, mint 2013-ra várható elsődleges célpont. Egyelőre érdemes itt is emelkedés során leépíteni a pozíciókat és várni egy jelentős korrekcióra, mert nagy csodára innen már nem számíthatunk. Lesz még idén olcsóbb, szépen kerestünk tegyük el a nyerőt.

Richter:

alt

Egyelőre még nem sikerült meghaladni a fontos 38200-as értéket a papírnak, de amint ez sikerül az jelzésértékű lesz az egész piacra nézve. Longot Én csak kitörés esetén vagy jóval lejjebb 36300 körül nyitnék.

Sok sikert!