Még mindig tart az optimizmus a piacokon, de véleményem szerint új vételi pozíciót nyitni a hazai piacon már késő. Jelenleg nem jó a hozam és kockázat arány, ezért vételi pozíciónkon lévő hasznot stoppal védjük és várjunk az újabb lehetőségekre.

BUX:

alt

Szép emelkedéssel kezdett a hazai piac, azonban jól látható, hogy ennek köszönhetőena célértékeg meghaladta, így az RSI extrém túlvett tartományba lépett. Az elmúlt egy év folyamán minden esetben korrekció következett ilyen RSI érték mellett, ezért számíthatunk arra, hogy a következő napokban elindul az index lefele. Az esést érdemes lesz majd vételre kihasználni, amíg az index a rés felett tartózkodik. Shortot csak olyanoknak érdemes keresni, akik rövidtávon gondolkodnak. Napos idősíkon nem találunk short nyitáshoz elégséges jelet.

MOL:

alt

Visszatért a jó öreg őszi sávjába a papír, de reméljük, hogy nem marad ismét 18100-19100 között hónapokig a részvény. Jó volna 17800 felett egy magasabb mélypontot kialakítani a további tartós emelkedéshez. Két kereskedési napon keresztül 18100 alá zárás azonban keresztülhúzhatja az optimista számításokat. Új pozíciót itt se nyitnék.

MTEL:

alt

385-öt követően 404 a várt célár, amit hamarosan teljesít a papír. Sokkal feljebb egyelőre nem várom, érdemes lehet 400 felett realizálni.

OTP:

alt

Ellenállásnál van a papír, ezért inkább realizálni érdemes vagy kivárni. Ha sikerül kitörni a piacnak, akkor további 10% emelkedésre lehet számítani, azonban jelen körülmények között egyelőre nem erre számítok. Természetesen mindig a piacnak van igaza, így egy szép forgalmas emelkedő gyertya esetén érdemes lesz követni a csordát és venni a papírt.

Richter:

alt

38100-as ellenállás egyelőre kitart, így már nem érdemes tartani a papírból a portfolióban. Ha ismét aktivizálódik a papír, akkor lesz ismét figyelni a vételi lehetőségeket.

Sok sikert!